Η φήμη τους είναι αρκετή για να μας κάνει να τα επισκεφτούμε, ακόμη κι αν δεν δηλώνουμε φανατικοί οπαδοί των περιοχών όπου εντοπίζονται. Παρόλο που βρίσκονται αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης –εκτός από ένα που εντοπίζεται σε σχετικά υποβαθμισμένη περιοχή– σε γειτονιές που ούτε φανταζόμασταν ότι μπορεί να τα συναντήσουμε, καταφέρνουν να μας βάλουν στο αυτοκίνητο και να μας κάνουν να οδηγήσουμε μέχρι το Περιστέρι, τη Μεταμόρφωση, την Κάντζα ακόμη και το Μαραθώνα. Τα εστιατόρια που ακολουθούν, λοιπόν, αποτελούν μικρούς θησαυρούς αλλά και λόγους να επισκεφτείτε το δήμο ή το προάστιο όπου εντοπίζονται.

Travolta

travolta_edited Μια ψαροταβέρνα που σέβεται απόλυτα τον εαυτό της και τους επισκέπτες της. Αυτό ακριβώς είναι το Τραβόλτα στο Περιστέρι. Σε μια περιοχή που «μυρίζει» πόλη, οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον Ανέστη Λαζάι φέρνουν τη θάλασσα στο πιάτο σας. Ο Ανέστης, βαθύς γνώστης και ο καλύτερος ψήστης συναντιέται με τους Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο και τον Φεβρουάριο του 2012, αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους την παράδοση του περίφημου «Τραβόλτα». Τίποτα δεν θα είναι προκαθορισμένο ή απόλυτο, δεδομένο και κοινότοπο. Η μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση θα αφορά μονάχα στο φρέσκο ψάρι – δυο καΐκια βγαίνουν στη θάλασσα αποκλειστικά για εκείνους.

Πληροφορίες

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Αθήνα, τηλ. 210 5719222, fb page: travolta Athens

Κρητικός

kritikos Ποιοτικό, γευστικό και καλοψημένο, ελληνικό κρέας που απολαμβάνει την αποδοχή του ευρύτερου κοινού της Αθήνας. Από τα «κρυμμένα» μυστικά στην περιοχή της Κάντζας, ο Κρητικός αποτελεί σταθερή αξία για τους κρεατολάγνους της πόλης. Παρόλο που βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο στην (κυριολεξία) μέση του πουθενά, έχει αποκτήσει τους δικούς του θαμώνες που δεν τον αλλάζουν με τίποτα άλλο. Σιδηρόδρομος (μοσχαρίσια πλευρά ψημένα στη σούβλα), σπαλομπριζόλα, rib- eye, νεφράκια και παϊδάκια στα σημεία αναφοράς του καταλόγου. Τα κρύα ορεκτικά περνάνε από το τραπέζι σας σε δίσκο για να επιλέξετε εκείνο της αρεσκείας σας. Διαθέτει και δικά του εμφιαλωμένα κρασιά.

Πληροφορίες

Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061

Ψάριστον

psariston Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες μοντέρνες ψαροταβέρνες της πόλης. Με χαλαρό περιβάλλον που σε προδιαθέτει αμέσως για μεζεδοκατάσταση με την παρέα, συνοδεία πάντα ούζου, τσίπουρου ή κρασιού, δεν αποτελεί τυχαία μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσων γνωρίζουν από καλό ψάρι ή εκείνων που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του. Με φιλοσοφία που ξεφεύγει από τα τετριμμένα το μενού του, αξιοζήλευτο και λαχταριστό, ανταποκρίνεται και στις πιο υψηλές αξιώσεις όλων εκείνων που αναζητούν σωστά ψημένο ψάρι και μεζέδες με έξυπνα συνδυασμένες πρώτες ύλες. Must try πιάτα η μπουράτα με σολομό και πικάντικη σάλτσα, η μακαρονάδα με αχιβάδες, το γαριδάκι συμιακό με τζίντζερ, το γαρδουμπάκι χελιού και η τρούφα θάλασσας, οι γαρίδες γκοργκοντζόλα με σάλτσα κιμτσί, τα λιγκουίνι με γαρίδες και αυγά χελιδονόψαρου, τα noodles με χέλι.

Πληροφορίες

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850746, www.psariston.gr, fb page: Psariston