Tango Fire στο θέατρο Παλλάς! Κόκκινο της φωτιάς πλημμυρίζει η σκηνή, βήματα φλογοβόλα, εκθαμβωτικό χορό και ένα κύμα αισθησιασμού κυκλώνει τους θεατές συνεπαρμένοι από τους εξαίσιους Αργεντίνους χορευτές, που με απαράμιλλη δεξιοτεχνία μετατρέπουν σε σαγηνευτικές χορογραφίες τα φλογισμένα ηχοχρώματα της αυθεντικής tango μουσικής.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Οι παγκοσμίου φήμης superstars German Cornejo και Gisela Galeassi, πλαισιωμένοι από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους χορευτές των περίφημων tango houses του Buenos Aires, επανήλθαν στην Αθήνα όπου το 2008 αποθεώθηκαν από πλήθος θεατών.

Διαχρονικές μελωδίες , δημιουργίες των θρυλικών Piazzoglia Pugliese και Gardel σε ζωντανή εκτέλεση από τους εξαιρετικούς μουσικούς της μπάντας Quarteto Fuega και ο προσωπικός τόνος στο τραγούδι του Jesus Hidalgo, δίνουν ρυθμό στο ρεπερτόριο χορού.

Το πολυβραβευμένο χορευτικό ζευγάρι German Cornejo και Gisela Galeassi, διευρύνουν διαρκώς το στυλ του παραδοσιακού tango με τεχνικές από κλασσικό και σύγχρονο χορό, jazz, μπαλέτο καθώς και ακροβατικά. Ένας χορός που διαρκώς αναπλάθεται με τους ήχους του πιάνου, του βιολιού, του κοντραμπάσο και φυσικά του αξεπέραστου μπαντονεόν προσφέροντας ένα συναρπαστικό μουσικοχορευτικό όνειρο.

Οι χορευτές αυτοσχεδιάζουν πάνω σε παραδοσιακά βήματα πρώιμου tango, επικοινωνώντας μεταξύ τους μ’ ένα τελείως προσωπικό «κινησιολογικό λεξιλόγιο», μ’ ένα σωματικό διάλογο που μιλά για πάθος, έρωτα και αισθησιασμό.

«Χορευτικές φράσεις» με αμείωτη ένταση, ορμή, πρόκληση και αποφασιστικότητα διεκδικούν και κατακτούν με ταχύτατες και αστραπιαίες κινήσεις την πίστα της σκηνής, Μια πλημμυρίδα βλεμμάτων , διαθέσεων και εκφράσεων που ορμούν μέσα από μικρές αυτοτελείς ιστορίες, προσφέρονται με μεγαλόπρεπο στυλ.

Αγκαλιές που χαλαρώνουν και ξανασμίγουν χορευτικά σε μιλόγκες και tango, με ευδιάκριτα αντιφατικά συναισθήματα, ενθουσιάζουν το αφοσιωμένο στο είδος αυτό κοινό! Πως να μιλήσεις, να εκφρασθείς για το πιο ερωτικό, το πιο «καυτό» show της Αργεντινής πέρα από ένα θερμό – θερμό χειροκρότημα;