Αφουγκραζόμενοι τη σύγχρονη εποχή διαπιστώνουμε ότι ακολουθεί  στα  περισσότερα την αρχαιότητα. Εν προκειμένω την ευγονική, που αποτελεί πρόταση της Ελληνικής διανόησης ώστε να προέλθουν άριστοι πολίτες και κυβερνήτες ( Πλάτωνας Πολιτεία).

Γράφει η Χαρά Κιούση

«Οι καλύτεροι άντρες να σμίγουν ερωτικά  με τις καλλίτερες γυναίκες όσο γίνεται περισσότερο και οι χειρότεροι με τους χειρότερους όσο γίνεται λιγότερο”.

Ένα τέτοιο τέλειο άντρα αναζητούν εσπευσμένα και οι τρεις φίλες, συμμαθήτριες από τις Ουρσουλίνες που πάτησαν άτεκνες τα σαράντα, στο έργο του Χουάν Κάρλο Ρούμπιο. Η Ρόθιο,  μια εκκεντρική καβαλημένη και εγωκεντρική ηθοποιός που βγάζει λεφτά με το τσουβάλι διαφημίζοντας κάλτσες, δέχεται στο πλούσιο σπίτι της δυο  παλιές της συμμαθήτριες που είχε να τις δει είκοσι χρόνια.

Η Αντζέλικα  πρόσφατα χωρισμένη, μαζεμένη , λιγάκι αφελής, προσπαθεί να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της με τετριμμένες ασχολίες και την στήριξη της γιατρού  της.

Η Νουρία είναι δικηγόρος , άσπονδη εχθρός με την όμορφη Ρόθιο και επιχειρεί με τα δικολαβικά  της να γεφυρωθούν  νεανικές αντιζηλίες, κόντρες και δηκτικότητες που σπάνε κόκαλα. Και οι τρεις όμως διαπιστώνουν ότι η φιλία είναι υπέροχο  πράγμα και αποφασίζουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά  ώστε να είναι ενωμένες. Η έντονη επιθυμία τους για μητρότητα γίνεται τελικά ο συνδετικός κρίκος  μεταξύ τους, καθ’ όσον επιλέγουν συνειδητά να γίνουν μητέρες από τον ίδιο άντρα. Η σιγανοπαπαδίτσα Αντζέλικα  βάζει σε λειτουργία ένα μηχανισμό που θα φέρει μπροστά τους το αρσενικό ίνδαλμα και δότη σπέρματος που θα τις καταστήσει μητέρες.

Ο Γιάννης Λασπιάς  σκηνοθετεί με νεανική φρεσκάδα, με μια δόση σαρκασμού  και άφθονη ευθυμία. Μπριόζικες, σπιρτόζικες και εκφραστικές ερμηνείες, συνοδευόμενες από χορευτικές μελωδίες και τραγούδια, ερωτικά καμώματα, εκπλήξεις, απολαύσεις και δεσμεύσεις με το αζημίωτο οδηγούν ένα ραντεβού στα τυφλά σε επιτυχές αποτέλεσμα και ολοκλήρωση ενός ποθητού σκοπού.

Η Δάφνη Μανούσου, η Ιωάννα Σταυροπούλου και η Γεωργία Σιακαβάρα, με τα όμορφα και αντιπροσωπευτικά για την καθεμιά κοστούμια,  είναι εκπλκτικές και σηκώνουν εξ’ ίσου το υποκριτικό βάρος.

Το αποτέλεσμα ευτυχές. Γέλιο, ευθυμία και φυσικά σε δεύτερο πλάνο προβάλλεται και τονίζεται ο κίνδυνος από μια τέτοια ανασφαλή διαδικασία, την οποία ακολουθεί  πολύς κόσμος. Πιστοποιημένες τράπεζες σπέρματος  με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες υπάρχουν από καιρό. Tώρα αν ανήκετε – χάριν αστειότητος – στην ίδια κατηγορία με τις tres  φίλες μην βιαστείτε γιατί κανένας άντρας δεν φτουράει μπροστά  σας. Αμφισβητείστε το τέλειο προφίλ του και ελέγξτε το γενετικό του δώρο που φυσικά θα το πληρώσετε. Βεβαιωθείτε , σιγουρευτείτε  προτού τα περιθώρια στενέψουν, όσο κι’ αν κάθε ιδανικός δωρητής είναι ερωτεύσιμος  και ανταγωνίσιμος  με τον Αντώνη Βλοντάκη – Κάρλο της διασκεδαστικής παράστασης.

Συντελεστές:

Κείμενο: Χουάν Κάρλος Ρούμπιο
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λασπιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Κούγιας
Σκηνογραφία: Αιμιλία Κακουριώτη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Λασπιάς
Φωτογράφος: Νικόλαος Κομήνης
Δημόσιες Σχέσεις – Προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα

Παίζουν:

Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Γεωργία Σιακαβάρα και σε ρόλο έκπληξη, φιλική συμμετοχή ο Αντώνης Βλοντάκης

Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Άλμα – Β’ Σκηνή > Θέατρο Άλμα

Διεύθυνση: Αγ. Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15 –17 Τηλέφωνο: 210 5220100
Πέμπτη: 21:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Από 09 Φεβρουαρίου 2017
Εισιτήρια

Κανονικό: 15 ευρώ
Μειωμένα: 12 ευρώ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, άνω των 65), 10€ (Ανέργων)