Αφράτη, απολαυστική ζύμη κρουασάν με άρωμα βουτύρου για τους πιο κλασικούς ή πλούσια γέμιση κρέμας ζαχαροπλαστικής ή λαχταριστής σοκολάτας στο εσωτερικό της για τους πιο απαιτητικούς, βάζει σε πειρασμό για ένα απολαυστικό πρωινό, ένα γλυκό break ή ένα τονωτικό διάλειμμα από την δουλειά. Ακολουθούν εφτά διευθύνσεις όπου η παραγωγή του αγαπημένου κρουασάν δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση, αλλά απαιτεί μαεστρία και μεράκι για ένα άκρως απολαυστικό και λαχταριστό, γευστικό αποτέλεσμα.

Πορτατίφ

portatif_6_edited Χειροποίητο κρουασάν βουτύρου, σκέτο ή με τρεις διαφορετικές γεμίσεις (σοκολάτα, bueno, κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες), μας βάζει σε πειρασμό στο Πορτατίφ, το αγαπημένο και καθιερωμένο, πλέον, γλυκό σημείο αναφοράς του Κολωνακίου. Ο Τάσος Λύτρας (ιδιοκτήτης και ζαχαροπλάστης) δημιουργεί σε καθημερινή βάση με την ομάδα του λαχταριστά γλυκά, στα οποία δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του είναι γεμάτος με λαχταριστές προτάσεις που κάνουν την επιλογή δύσκολη. Στα συν τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας, που παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη, σε τέσσερις γεύσεις: γάλακτος, υγείας, τζιαντούγια και λευκή. Πληροφορίες Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 210 3621866, fb page: Πορτατίφ

Troufa

troufa_edited Aπό ένα ζαχαροπλαστείο που έχει ασπαστεί την γαλλική γαστρονομική αρετή, δεν θα μπρούσαν να λείπουν και τα φημισμένα γαλλικά κρουασάν. Την Troufa, λοιπόν, στη Δροσιά πέραν των υπόλοιπων γλυκών απολαύσεων για τις οποίες την επισκεπτόμαστε, την επιλέγουμε και για το αυθεντικό γαλλικό κρουασάν βουτύρου, σκέτο ή με πραγματική σοκολάτα υγείας. Φρεσκοφουρνιστό και στην κατάλληλη θερμοκρασία, ένα δεν είναι ποτέ αρκετό. Σημειώστε, ότι στην Troufa φουρνίζουν το ψωμί κάθε 2-3 ώρες και όχι μόνο τα χαράματα, εξασφαλίζοντας έτσι την φρεσκάδα τον προϊόντων, που τις περισσότερες φορές είναι ακόμα ζεστά όταν τα πιάνετε από το ράφι. Εδώ, θα βρείτε τα πάντα από παραδοσιακό άρτο μέχρι δυσεύρετες ποικιλίες, πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, προϊόντα χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη, φρέσκα σάντουιτς, petites feuilles, quiches, croque- monsieur, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από πίτες. Πληροφορίες Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ. 210 8000950, www.troufadaily.gr, fb page: Troufa Bread & Chocolate

Takis Bakery

takis_edited Με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει ακόμη και τα ελληνικά σύνορα, ο φούρνος του Τάκη, κοντά στην Ακρόπολη, δελεάζει με τις μυρωδιές φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και άλλων εδεσμάτων, αποτελώντας αγαπημένη επιλογή για γευστικό break τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες της περιοχής. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές μας, καθώς καθημερινά φουρνίζει λαχταριστά κρουασάν. Βουτύρου, με πλούσια γέμιση νουτέλας ή ολόφρεσκης κρέμας πατισερί, η επιλογή θα είναι σίγουρα δύσκολη. Highlight τα κουλούρια Θεσσαλονίκης που φουρνίζονται καθημερινά και αποτελούν τη βάση για αλμυρά και γλυκά σνακ. Πληροφορίες Μισαραλιώτου 14, Αθήνα, τηλ. 210 9230052, http://takisbakery.com, fb page: Takis Bakery

Paul

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες boulangerie-patisserie της Γαλλίας. Στην Αθήνα την συναντάμε σε τρία σημεία –Πανεπιστημίου, Κηφισιά, Γλυφάδα– και ομολογουμένως κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε δεν μπορούμε να αντισταθούμε στους λαχταριστούς, γλυκούς και αλμυρούς, πειρασμούς της. Σε αυτούς συγκαταλέγουμε, φυσικά, και το αφράτο κρουασάν βουτύρου με κρέμα πραλίνας φουντουκιού. Πραγματικά, κολασμένη απόλαυση. Στα Paul θα βρείτε, επίσης, απλό κρουασάν βουτύρου καθώς και κρουασάν με κρέμα πατισερί και σταφίδες. Πληροφορίες Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, τηλ. 210 3632352, fb page: PAUL Greece

Zimari Bakery & Coffee

All day cafe- bakery σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, λίγα βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, ιδανική επιλογή για γευστικό break και αρωματικό καφέ καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Ο λόγος για το Zimari Bakery & Coffee, επί της Σταδίου, το οποίο θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας σημείο αναφοράς για ένα γρήγορο σνακ στο χέρι. Ιταλικός καφές ανώτερης ποιότητας για ένα δυνατό ξεκίνημα, περισσότερες από 15 προτάσεις σε ιδιαίτερα σάντουιτς παρασκευασμένα από επιλεγμένες πρώτες ύλες σε ψαγμένους γευστικούς συνδυασμούς, ποικιλία σε δροσερές σαλάτες για πιο light επιλογές, φρέσκες πίτες και αφράτα κρουσάν βουτύρου ή με γέμιση πραλίνας συνθέτουν έναν κατάλογο ο οποίος θα σας βάλει σίγουρα σε πειρασμό αλλά και σε δίλημμα σχετικά με το τι να προτιμήσετε. Πληροφορίες Σταδίου 3, Αθήνα, τηλ. 210 3254904, fb page: Zimari Bakery & Coffee

DRY caffe & spuntino

To Dry –αυθεντικό italian aperitivo bar στην πλατεία Κολωνακίου– απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ιταλική κουλτούρα της καθημερινότητας και της απόλαυσης και μυεί πραγματικά σε ρυθμούς της γείτονος χώρας. Ο χώρος του είναι μικρός και φοβερά προσεγμένος, με έργα τέχνης στο εσωτερικό που δεν “φωνάζουν”, αντίθετα συνθέτουν μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική. Στο εξωτερικό του πεζοδρομίου μικρά τραπεζάκια εμπνέουν όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ ή να τσιμπήσουν κάτι με το κρασί τους χαζεύοντας τον κόσμο που περνά. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από νωρίς το πρωί και να απολαύσετε έναν καλό καφέ συνοδεία φρεσκοψημένου κρουασάν βουτύρου, απλού ή με σοκολάτα. Πληροφορίες Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3628782, fb page: DRY Caffe & Spuntino

Ciao Italia

Αν ένα μαγαζί μας έχει μετατρέψει σε θαμώνες του λόγω του άπαιχτου κρουασάν του, αυτό είναι σίγουρα το Ciao. Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σε επιλογές, από τις οποίες κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε δεν ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε. Βουτύρου, σοκολάτας, λευκής σοκολάτας, ανάμεικτο (λευκή και σοκολάτα υγείας), με κρέμα ή αγριοκέρασο, με φρέσκες φράουλες ή σταφίδες είναι κάποιες από τις προτάσεις που σίγουρα θα συμπεριληφθούν και στις δικές σας αγαπημένες. Πληροφορίες Λ. Συγγρού 133, Αθήνα, τηλ. 210 9374548, ciaoitalia.gr, fb page: Ciao Italia