Νέα, προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας ήρθε να δώσει το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα που από 1η Σεπτεμβρίου 2016 λειτουργεί σαν πρότυπο πολιτιστικό κέντρο στην καρδιά της πόλης της Κορίνθου.

Το νεοϊδρυθέν Ωδείο, αναγνωρισμένο από το κράτος και το υπουργείο πολιτισμού, παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλασσικής και μοντέρνας μουσικής. Παράλληλα με το Ωδείο λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής και παραδοσιακών χορών για παιδιά, έφηβους και ενήλικες και παιδικό θεατρικό εργαστήρι.

Αίθουσα που φιλοξενεί από τον Απρίλιο σπουδαίους καλλιτέχνες και μουσικούς, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες μουσικής δωματίου. Πρόσφατα και το νέο «παιδί» του ιδρύματος, το kaloys Quintet με την παιδική παράσταση «ο Πέτρος και Λύκος». Ένα πρωτοποριακό για την περιοχή πρόγραμμα που τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου και με την στήριξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας φιλοδοξεί να ταξιδέψει την κλασσική μουσική σε ολόκληρο το νομό αλλά και ευρύτερα.

Ο ευεργέτης του ιδρύματος, ο φιλόσοφος, συγγραφέας και καλλιτέχνης Νικόλαος Καλογερόπουλος, βρίσκεται παντού.