Η Αθήνα τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφη. Γι αυτό εσείς που μείνατε στην πόλη έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε τυχεροί. Με την εορταστική ατμόσφαιρα διάχυτη παντού, σας δίνονται ευκαιρίες για βόλτες που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι «ξεμείνατε» στο κλεινόν άστυ. Πάρτε το μετρό, τον ηλεκτρικό ή το τραμ και ακολουθήστε μας σε τρεις βόλτες που θα σας δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δεν βρίσκεστε στην πόλη. Επιτρέψτε στη μαγεία των Χριστουγέννων να σας κυριέψει και ζήστε το ολοζώντανο παραμύθι τους σε ονειρικά σκηνικά που νοητά, τουλάχιστον, θα σας ταξιδέψουν μακριά. Χρόνια πολλά!

Αρχοντική Κηφισιά

xstm-kifisia1 Η πιο αριστοκρατική περιοχή της Αττικής σας καλωσορίζει σε ένα άκρως εορταστικό και χριστουγεννιάτικο σκηνικό, δίνοντάς σας την δυνατότητα να ζήσετε το δικό σας σύγχρονο παραμύθι. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι του δήμου –Κασσαβέτη, Κυριαζή, Πλατεία Ελαιών και Θεόδωρου Δηληγιάννη– έχουν «φορέσει» τα γιορτινά τους και σας μεταφέρουν σε έναν ονειρικό προορισμό από τον οποίο δεν θα θέλετε να επιστρέψετε. Παλιά διατηρητέα αρχοντικά, πινακοθήκες, μουσεία, πλακόστρωτοι δρόμοι και αειθαλή δέντρα δένουν αρμονικά με σύγχρονες μπουτίκ και μαγαζιά ύψιστης αισθητικής με στολισμένες βιτρίνες και άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, ζωντανεύοντας κι αυτά με τον τρόπο τους την μαγεία των Χριστουγέννων. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη ελκυστική αντίθεση που θα συναντήσετε, μιας κι εδώ όλα κατορθώνουν να συναντηθούν αρμονικά: υψηλής αισθητικής εστιατόρια με ιστορικές ταβέρνες, μοδάτα μπαράκια με πολυτελείς επιλογές διασκέδασης, οίκοι μόδας με αποκλειστικές μπουτίκ κ.ο.κ. Μάλιστα, στην οδό Λεβίδου κάθε Σαββατοκύριακο θα βρείτε ιππήλατες άμαξες που σας προσφέρουν μια ξενάγηση στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής έως το Κεφαλάρι. Κάθε άμαξα χωράει 4 άτομα και η περιήγηση κοστίζει 20 ευρώ. xstm-kifisia2 Αυτή την περίοδο και έως τις 6 Ιανουαρίου, πρωταγωνιστής στην περιοχή δεν είναι άλλος από το Άλσος της Κηφισιάς, όπου φιλοξενείται ο Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών. Ο παραμυθένιος κόσμος που έχει δημιουργηθεί εδώ αποτελείται από το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών, το Μαγικό Τρένο του Φρόλι, το Καράβι των Πειρατών, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, τη Φάτνη, το Παγοδρόμιοκαι άλλες δραστηριότητες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων επισκεπτών του (είσοδος ελεύθερη, χρέωση για συγκεκριμένα δρώμενα).

Πανέμορφο ιστορικό κέντρο

xstm-kentro1 Ξεκινήστε τη μέρα σας νωρίς το πρωί με έναν υπέροχο περίπατο στην περίφημη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Αθήνας, ο οποίος θα σας εντάξει σίγουρα σε ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Η βόλτα σας εδώ ξεκινάει από το ύψος του Ναού του Ολυμπίου Διός και συνεχίζει προς τον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη με το άγαλμα του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη και το κτήριο Weiler, ακριβώς απέναντι, ένα από τα πρώτα δημόσια κτήρια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Ανηφορίζοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα αισθανθείτε πως διασχίζετε έναν αρχαίο κόσμο σε σύγχρονο πλαίσιο, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να στέκονται υπερήφανα στα δεξιά σας, αλλά και υπέροχα κτίσματα του 19ου και 20ου αιώνα να τραβούν μονίμως την προσοχή σας. xstm-kentro2 Αξίζει να κάνετε μια παράκαμψη στρίβοντας δεξιά για να δείτε από κοντά και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ενώ στη συνέχεια θα δείτε το Βωμό των Νυμφών, που ήρθε στο φως από πρόσφατες ανασκαφές. Εδώ είναι το σημείο που τελειώνει η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μετονομάζεται σε Αποστόλου Παύλου, η οποία και θα σας οδηγήσει στο Θησείο και το Μοναστηράκι και εν συνεχεία στην Πλάκα, την πιο όμορφη συνοικία στο κέντρο της Αθήνας. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια της μέχρι και τα περίφημα Αναφιώτικα, καθώς και να κάνετε μια στάση σε κάποια από τα ρομαντικά καφέ ή τα πάντα γεμάτα μεζεδοπωλεία της.