Η πόλη έχει ντυθεί με τα γιορτινά της εδώ και πολύ καιρό. Η μαγεία των Χριστουγέννων διάχυτη παντού μας καλεί να περάσουμε τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που έχουν δημιουργηθεί τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους φίλους της εορταστικής περιόδου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη, λοιπόν, από σήμερα και μέχρι 8 Ιανουαρίου με… δωρεάν ή πολύ χαμηλό budget.

Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών (έως 06/01)

froli_edited Πρωταγωνιστής της Κηφισιάς για την εορταστική περίοδο δεν είναι άλλος από το Άλσος της Κηφισιάς, όπου φιλοξενείται ο Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών. Ο παραμυθένιος κόσμος που έχει δημιουργηθεί εδώ αποτελείται από το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών, το Μαγικό Τρένο του Φρόλι, το Καράβι των Πειρατών, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, τη Φάτνη, το Παγοδρόμιο και άλλες δραστηριότητες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων επισκεπτών του. Είσοδος ελεύθερη, χρέωση για συγκεκριμένα δρώμενα.

Το μαγικό αμαξοστάσιο του Άγιου Βασίλη (έως 08/01)

Μικροί και μεγάλοι για πρώτη φορά στην Αθήνα θα έχετε την δυνατότητα να μπείτε στο μαγικό αμαξοστάσιο και το τρένο του Άγου Βασίλη, να πατινάρετε στο εντυπωσιακό παγοδρόμιό του, να κάνετε μια βόλτα στη λίμνη με τις βάρκες του Βορείου Πόλου. Όλα αυτά θα τα βρείτε στο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο των 5.000 τ.μ. που έχει δημιουργηθεί στο παλιό αμαξοστάστιο του Ο.Σ.Υ στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των Ερμού με την Πειραιώς. Γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων, αποτελείται από πολλά παιχνίδια, συγκρουόμενα, τραμπολίνο, ρόδα Χριστουγέννων και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Είσοδος: €2, δωρεάν για τους ανέργους. http://www.magiko-am axostasio.com

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» (έως τις 08/01)

Με επίκεντρο το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο και το στολισμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι να δεσπόζει στην τραπεζαρία του αρχοντικού, οι επισκέπτες θα αισθανθούν την παραδοσιακά φιλόξενη ατμόσφαιρα της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας ακούγοντας παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, ομιλίες και εθιμικά δρώμενα του δωδεκαήμερου, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους χώρους του σπιτιού. (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 210 3243972, 210 3243987)

1o Athens Food Market (15-31 Δεκεμβρίου)

athens_foodmarket_edited Η Αθήνα φέτος για πρώτη φορά υποδέχεται το πιο λαχταριστό και γιορτινό food market και γίνεται ο πιο γευστικός προορισμός της πόλης. Μοντέρνες καντίνες πλήρως εξοπλισμένες, βαρέλια, πάγκοι και καθίσματα, live happenings καθώς και μουσική δημιουργούν την πρώτη γευστική αγορά στην πόλη στην Πλατεία Κοτζιά.

Το καραβάκι των Χριστουγέννων (22 Δεκεμβρίου)

karavaki_xristougennwn_edited Στις 18:00 το απόγευμα της 22ης Δεκεμβρίου στην κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων θα λάβει χώρα το εργαστήρι  “Το καραβάκι των Χριστουγέννων”. Τα παιδιά μαθαίνουν τι στολίζουμε πριν από τα έλατα και εμπνέονται από τις Συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, ανακαλύπτουν ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έθιμο και δημιουργούν με απλά υλικά το δικό τους παραδοσιακό ελληνικό καραβάκι, το οποίο διακοσμούν με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Όλα αυτά με την παιδαγωγική επιμέλεια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210 8846011)

Jazz βραδιά στη Βαλτετσίου (23 Δεκεμβρίου)

Στις 20.00 το βραδάκι της Παρασκευής η εκρηκτική ορχήστρα ΓΙΑΝ ΒΑΝ παρουσιάζει στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου ένα κεφάτο πρόγραμμα με ρεπερτόριο που παντρεύει την ελληνική παράδοση και την jazz μουσική. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία.

 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού (24 Δεκεμβρίου)

«Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη, οι Επτά νάνοι και οι καλικάντζαροι των Χριστουγέννων». Μια άμαξα φτιαγμένη από πάγο που την οδηγούν δύο άλογα. Δύο πριγκίπισσες, ο πρίγκιπας, ένας χιονάνθρωπος και επτά νάνοι να φυλάνε το θησαυρό πριν τον πάρουν οι καλικάντζαροι… και όλα αυτά ζωντανεύουν στο ονειρεμένο σκηνικό του Εθνικού Κήπου στις 12.00. Είσοδος από Λεωφ. Αμαλίας.

Συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο (24 Δεκεμβρίου)

savvopoulos_2_edited Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα χριστουγεννιάτικο happening με κάλαντα και άλλα τραγούδια στη Σταδίου, ακριβώς έξω από το πρώην «Αττικόν». Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 15.00. *Στις εκδηλώσεις που δεν αναγράφεται τιμή η είσοδος είναι δωρεάν