Στοίχειωσαν το σινεμά, στοίχειωσαν και τις ζωές των κινηματογραφόφιλων.

Μιλάμε φυσικά για τις απόκοσμες μάσκες των σχιζοφρενών δολοφόνων του σινεμά τρόμου, που μας χάρισαν εικόνες ανείπωτης φρίκης και άφθονες δόσεις ανατριχίλας.

Τα ονόματα μόνο συστάσεις δεν χρειάζονται, καθώς παραμένουν κλασικά σύμβολα του κινηματογραφικού τρόμου που δύσκολα θα βρουν όμοιό τους σήμερα.

Ο Jason Voorhees του «Παρασκευή και 13», ο Freddy Krueger του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» και ο Leatherface του «Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι» αποτροπιάζουν την ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες.

Πάμε να δούμε τα πραγματικά πρόσωπα από πίσω τους…

Jason Voorhees

tsrartsfserfsdfsdf1

Ο βασικός χαρακτήρας της «Παρασκευής και 13» (1980) ντεμπουτάρει στην πρώτη ταινία του θρυλικού franchise ως ο μικρός γιος της δολοφονικής μαγείρισσας. Εκεί τον έπαιζε ο νεαρότατος Ari Lehman, ηθοποιός και συνθέτης αργότερα, στον μεγαλύτερο -αν και αφανή- ρόλο της καριέρας του!

Μετά τον Lehman, τον ενήλικο Jason τον έχουν παίξει πάμπολλοι ηθοποιοί και κασκαντέρ, συχνά μάλιστα περισσότεροι του ενός σε μια ταινία. Κι έτσι τα εύσημα δεν έχουν σε ποιον να δοθούν, αν και οι σκληροπυρηνικοί φαν της σειράς ορκίζονται στον κασκαντέρ Kane Hodder, καθώς τον ενσάρκωσε σε τέσσερις διαδοχικές ταινίες.

Και στα «ψιλά» της καριέρας του, ο Hodder έκανε και τα κασκαντεριλίκια του Leatherface στο τρίτο μέρος του franchise, τη «Σχιζοφρενή οικογένεια με το πριόνι» (1990)…

Freddy Krueger

tsrartsfserfsdfsdf2

Ο Fred Krueger, για τους φίλους «Freddy», είναι το απόλυτο μεταφυσικό κακό στο franchise του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» (1984) του Γουές Κρέιβεν, σκοτώνοντας τα θύματά του στον ύπνο τους, με τον θάνατό τους να μεταφέρεται κατόπιν στον πραγματικό κόσμο.

Ο Freddy ήταν δημιούργημα του Κρέιβεν και στο σινεμά τον ενσάρκωνε πάντα ο Robert Barton Englund, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδιστής, ήδη από την πρώτη ταινία. Μόλις το 2010 άλλαξε ο ηθοποιός πίσω από τον ονειρικό εφιάλτη…

Leatherface

tsrartsfserfsdfsdf3

Ο διεστραμμένος φονιάς που φορούσε για πρόσωπο τα πρόσωπα των θυμάτων του μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται, καθώς ο «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το πριόνι» (1974) παραμένει ένας από τους μεγάλους θριάμβους του σινεμά τρόμου.

Ο Leatherface, που βασίστηκε χαλαρά στον πραγματικό serial killer Ed Gein, ήρθε στη ζωή από τον αμερικανό ηθοποιό ισλανδικής καταγωγής Gunnar Milton Hansen, στον μεγαλύτερο μακράν ρόλο της καριέρας του…