Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η αυλαία του 25ου φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, για να παρακολουθήσει την εναρκτήρια συναυλία με πρωταγωνιστή της βραδιάς, τον παγκοσμίου φήμης Νορβηγό, βιρτουόζο των πνευστών, Οystein Baadsvik.

Ο Νορβηγός εντυπωσίασε με την δεξιοτεχνία του στο όργανο της τούμπας, όπως επίσης και με την έντονη και ιδιαίτερα ζωντανή σκηνική του παρουσία, σε ένα πρόγραμμα που μόνο συνηθισμένο δε θα μπορούσε να το πει κανείς, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε το μικρό όγκο έργων που έχουν γραφτεί για το εν λόγω όργανο.

Άξια συμπαραστάτης του η Πολωνή πιανίστα Katarzyna Wieczorek που συνόδευσε σταθερά, διακριτικά και με ακρίβεια την βιρτουοζιτέ του συναδέλφου της.

Η εναρκτήρια συναυλία λειτούργησε ως ιδανική πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη φετινή διοργάνωση, που το φεστιβάλ γιορτάζει την αργυρή του επέτειο.

Την πρεμιέρα του φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Νορβηγίας, Jοrn Eugene Gjelstad, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ο επιβλέπων του Φεστιβάλ Κώστας Χελιώτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου καθώς και ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Γιώργος Τσούρνος.