Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» με τον Τζόνι Ντεπ κάνει πρεμιέρα σήμερα, μαζί με κωμική περιπέτεια με τον Ράσελ Κρόου και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ένα δημοσιογραφικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία και άλλες τρεις νέες ταινίες, όπως και μια επανέκδοση ενός ανατολικογερμανικού φιλμ του ’59.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Μπόμπιν με τους: Μία Γουασικόφσκα, Τζόνι Ντεπ, Αν Χαθαγουέι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Σάσα Μπάρον Κοέν

Η νεαρή κοπέλα ακολουθεί τον Αβεσσαλώμ που έχει μεταμορφωθεί από κάμπια σε μπλε πεταλούδα στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί θα βρεθεί με τους παλιούς της γνώριμους, οι οποίοι όμως ανησυχούν έντονα για την τύχη του Τρελοκαπελά. Στο μυαλό του εκκεντρικού φίλου της Αλίκης έχει μπει η απίθανη ιδέα ότι η οικογένειά του είναι ακόμη ζωντανή, έχοντας γλυτώσει από την επίθεση του Δράκου. Η μικρή ηρωίδα θα πρέπει να βρει τον Χρόνο, ένα περίεργο πλάσμα μισό άνθρωπος μισό ρολόι, ο οποίος θα την βοηθήσει να ταξιδέψει στο παρελθόν και να μάθει την αλήθεια…

«The Nice Guys»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ με τους: Ράσελ Κρόου, Ράιαν Γκόσλινγκ, Κιμ Μπέισινγκερ

Στο Λος Άντζελες του 1977 δύο δευτεροκλασάτοι ντετέκτιβ ερευνούν την εξαφάνιση μιας κοπέλας, η οποία φαίνεται πως συνδέεται με το θάνατο μιας πορνοστάρ.

«Γλυκιά Απόδραση»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπρούνο Πονταλιντές με τους: Ανιές Ζαουί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μπρούνο Πονταλιντές

Ο Μισέλ είναι ένας μεσήλικας γραφίστας που βρίσκεται στην αναζήτηση διεξόδου από την καθημερινή ρουτίνα. Η απόκτηση ενός καγιάκ αποτελεί την αφορμή για μια μίνι απόδραση στη γαλλική ύπαιθρο. Το ταξίδι του θα πάρει μια απροσδόκητη τροπή όταν φτάσει σε ένα μικρό, απομονωμένο εστιατόριο όπου δουλεύουν δυο γυναίκες.

«Η Αλήθεια»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Βάντερμπιλτ με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντένις Κουέιντ, Τόφερ Γκρέις

Όταν λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2004 η ειδησεογραφική εκπομπή του CBS «60 Minutes» αποκαλύπτει άγνωστα στοιχεία για τη στρατιωτική θητεία του Τζορτζ Μπους, οι υπεύθυνοί της μπαίνουν αμέσως στο στόχαστρο, κατηγορούμενοι για μεροληψία και παραποίηση στοιχείων.

«Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάλκολμ Λι με τους: Άις Κιούμπ, Ρετζίνα Χολ, Κόμον, Νίκι Μινάζ

Το κουρείο του Κέλβιν έχει πλέον αποκτήσει και γυναικείο προσωπικό, το οποίο αναστατώνει την παραδοσιακή αντροπαρέα του μαγαζιού. Τα ίδια και χειρότερα κάνει όμως και ο πόλεμος των συμμοριών που μαίνεται στην περιοχή.

«Υπόθεση: Άγνωστο DNA»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ με τους: Ραφαέλ Περσονάζ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ναταλί Μπεΐ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ένας νεαρός αστυνομικός συμμετέχει στην έρευνα για την ανεύρεση ενός κατά συρροή βιαστή και δολοφόνου. Μια υπόθεση που, καταχωρισμένη ως «Serial Killer 1», θα τον απασχολήσει εμμονικά για σχεδόν μια δεκαετία.

«Stars, Η Μπαλάντα Ενός Λαού»

Ανατ/γερμανική ταινία του ’59, σκηνοθεσία Κόνραντ Βολφ με τους: Σάσα Κρουσάρσκα, Γιούργκεν Φρόριεπ

Σε ένα βουλγαρικό στρατόπεδο προσωρινής μετεγκατάστασης Ελληνοεβραίων, στο δρόμο τους προς το Άουσβιτς, ένας Γερμανός αξιωματικός ερωτεύεται μια κρατούμενη.