Μια διαφορετική παρουσία είχε χτες η ΕΛ.ΑΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν πρωταγωνιστεί μόνο στην δίωξη του εγκλήματος και σε περιστατικά που την φέρνουν κατά καιρούς και σε δυσχερή θέση – αλλά και στην τέχνη!

Χωρίς να… ξεφύγει τελείως από τον ρόλο του Σώματος, η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε χθες με εξαιρετική επιτυχία σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών, την παράσταση «Ο Ηλίας του 16ου» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατράνη.

Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για το έργο του Αλέκου Σακελλαρίου, που παρουσιάζει τις περιπέτειες τριών φίλων σερβιτόρων – του Ηλία, του Θωμά και του Βαγγέλη – οι οποίοι αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ’ Λάμπρο, αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφενείου, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε μια ξεκαρδιστική ιστορία.

Την παράσταση παρακολούθησαν, βουλευτές όλη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και άλλων Σωμάτων και πολλοί ακόμα αστυνομικοί και πολίτες.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, σχολιάζοντας την παράσταση εκτός των άλλων ανέφερε:

«…Πίσω από τις αστυνομικές στολές υπάρχουν πάνω από όλα, άνθρωποι βιοπαλαιστές όπως όλοι μας, άνθρωποι που συνδυάζουν το καθήκον τους με την κοινωνική προσφορά και την πνευματική τέρψη, άνθρωποι που αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας…»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε την ανάγκη για «εξωστρέφεια της ΕΛΑΣ», αλλά και για το δικαίωμα του προσωπικού του Σώματος για διασκέδαση.

Σημειώνεται πως η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999, αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους.