Αρκετές επιλογές δίνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς πρεμιέρα κάνει η κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς βίντεοπαιχνιδιού «Angry Birds», τη βιογραφία μίας μαθηματικής ιδιοφυΐας, καθώς και τρία ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποίων και η νέα δουλειά του Άρη Χατζηστεφάνου.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Angry Birds: Η Ταινία»

Αμερικανοφινλανδικό animation, σκηνοθεσία Κλέι Καΐτις, Φέργκαλ Ράιλι

Όταν ένα απομονωμένο νησί το οποίο κατοικούν χαρούμενα κι ανέμελα πουλιά δέχεται την επίσκεψη ενός πλοίου με γουρούνια, ο οξύθυμος Ρεντ και οι φίλοι του Τσακ και Μπομπ θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις ύποπτα καλοπροαίρετες διαθέσεις των παράξενων επισκεπτών.

«Το Χρονικό Μιας Αθωότητας»

Μεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μισέλ Φράνκο με τους: Τιμ Ροθ, Σάρα Σάδερλαντ, Ρόμπιν Μπάρτλετ

Η μοναχική καθημερινότητα του Ντέιβιντ, ενός νοσοκόμου ο οποίος φροντίζει κατ’ οίκον βαριά νοσούντες ασθενείς.

«Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο»

Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Ματ Μπράουν με τους: Ντεβ Πατέλ, Τζέρεμι Άιρονς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι

Η ιστορία του Ινδού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν που κατάφερε μέσα στα λίγα χρόνια ζωής του (πέθανε στα 32 του) να αφήσει ένα σπουδαίο έργο το οποίο ακόμη απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Το αφηγηματικό βάρος πέφτει κυρίως στη σχέση της απρόβλεπτης μαθηματικής ιδιοφυΐας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Τζ.Χ. Χάρντι, ο οποίος τον έφερε στην Αγγλία, δίνοντάς του την ευκαιρία να αναγνωριστεί παγκοσμίως το έργο του.

«Γράμμα Από το Παρελθόν»

Καναδογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ατόμ Εγκογιάν με τους: Κρίστοφερ Πλάμερ, Μάρτιν Λαντάου, Γιούργκεν Πρόχνοφ, Μπρούνο Γκαντζ

Ένας υπέργηρος επιζών του Ολοκαυτώματος, ο οποίος ζει σε γηροκομείο και πάσχει από άνοια, ακολουθεί τις οδηγίες ενός γράμματος που του έχει συντάξει ένας επίσης επιζών φίλος του και ξεκινά την αναζήτηση του υπευθύνου για την εξόντωση της οικογένειάς του στο Άουσβιτς.

«Free to Run»

Γαλλοελβετική ταινία, σκηνοθεσία Πιέρ Μορά

Η ιστορία του τζόγκινγκ, που από εκκεντρικό χόμπι της δεκαετίας του ’60 μετατράπηκε μέσα σε λίγα χρόνια σε παγκόσμια μόδα.

«Το Μέσα Φως»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Σταύρος Ψυλλάκης

Ο 86χρονος Γιώργης Μαρκάκης, οφθαλμίατρος και ιδρυτής του λαογραφικού μουσείου «Λυχνοστάτης», μας ξεναγεί στην κιβωτό των αναμνήσεών του.

«This Is not a Coup»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Άρης Χατζηστεφάνου

Εξετάζοντας τον ενεργό ρόλο που έπαιξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη διακυβέρνηση των χωρών που χτύπησε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους τα τελευταία χρόνια, ο έλληνας ερευνητής/δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου θέτει ερωτήματα που κυρίως έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία της νέας εποχής.

«33.333: Η «Οδύσσεια» του Νίκου Καζαντζάκη

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μένιος Καραγιάννης

Η διαχρονική αξία της «Οδύσσειας» του Νίκου Καζαντζάκη, ενός ποιήματος 33.333 στίχων εμπνευσμένου από το ομηρικό έπος.