Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις για τον Χορό του Θανάτου, το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού και Ελένης Σκότη που παρουσιάζεται στο θέατρο Εμπορικόν. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού και Βασίλης Μπισμπίκης.

Σ’ ένα απομονωμένο νησί, ο Λοχαγός Έντγκαρ (Δημήτρης Καταλειφός) και η σύζυγός του Αλίς (Φιλαρέτη Κομνηνού) γιορτάζουν 25 χρόνια γάμου. Η πλήξη, ο σαρκασμός και οι διαμάχες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο Κουρτ (Βασίλης Μπισμπίκης) και παίζει καταλυτικό ρόλο στην αλληλοεξόντωση του ζευγαριού, ταυτόχρονα με την κορύφωση της ανάγκης τους για συνύπαρξη.

Ο Χορός του Θανάτου (1900), πραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου. Η αγάπη, το μίσος, το άγχος του θανάτου και η παράνοια, εναλλάσσονται ακατάπαυστα σ’ αυτή τη σχέση. Ο άνδρας και η γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι ταυτόχρονα στο μυστηριώδες σύμπαν που τους περιβάλλει, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν και ανήμποροι να κατανοήσουν αν η ζωή τους αποτελεί εντέλει φάρσα ή τραγωδία.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός, Ελένη Σκότη
Σκηνικό – κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Γραμματικός

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Βασίλης Μπισμπίκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00

Διάρκεια παράστασης: 140 λεπτά (με διάλειμμα)

Θέατρο Εμπορικόν

Σαρρή 11, Ψυρρή