Ένα συγκινητικό δράμα με την Μπρι Λάρσον, όπως και την πρώτη ελληνική 3D ταινία, φέρνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Πρεμιέρα κάνει μια ακόμη ελληνική ταινία, ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ, μια παρωδία και η επανέκδοση του Γαλιλαίου του ’74.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Το Δωμάτιο»

Ιρλανδοκαναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Λένι Άμπρααμσον με τους: Μπρι Λάρσον, Τζόαν Άλεν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ

Ο πεντάχρονος Τζακ έχει μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του. Ώσπου εκείνη αποφασίζει πως έφτασε η ώρα να ξεγελάσουν τον άντρα που τους κρατά φυλακισμένους εκεί και να βγουν στον έξω κόσμο.

«Ο Μαγικός Καθρέφτης»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστα Κόκλα

Ο 35χρονος Κλεάνθης, για να τα βγάλει πέρα, δουλεύει το πρωί ως έφορος αρχαιοτήτων και το απόγευμα σε συνεργείο αυτοκινήτων. Μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτει έναν μαγικό καθρέφτη, ο οποίος μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τρελό του όνειρο.

«7 Θυμοί»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Βούπουρας με τους: Νίκο Γκέλια, Σοφία Κόκκαλη, Χάρη Φραγκούλη, Μάξιμο Μουμούρη

Στην πολυπολιτισμική σύγχρονη Αθήνα ο Πέτρος, ένας 45άρης αρχαιολόγος, έρχεται σε επαφή με τρεις νεαρούς μουσικούς που κυνηγούν τ’ όνειρό τους – έναν κυνικό διευθυντή τράπεζας, έναν αστυνομικό με δικές του ιστορικο-πολιτικές θεωρίες και έναν νεαρό Άραβα, με τον οποίο συνάπτει ερωτική σχέση.

«Ο Θεός δεν Μοιράζει Καραμέλες»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Βαγγέλης Καλαμπάκας

Δύο 24ωρα από την καθημερινότητα ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

«Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Τάιντς με τους: Μάρλον Γουέιανς, Κάλι Χοκ, Φρανκ Γουίλαρντ

Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ είναι ο άνθρωπος που θα μυήσει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ στον έρωτα, όταν η τελευταία τον γνωρίσει για να του πάρει συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.

«Γαλιλαίος»

Αγγλοαμερικανική ταινία του ΄74, σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Τοπόλ, Τομ Κόντι, Έντουαρντ Φοξ, Κόλιν Μπλέικλι

Η ζωή και το έργο του Ιταλού αστρονόμου Γκαλιλέο Γκαλιλέι από το 1609 και την ανακάλυψη του τηλεσκοίπου ως τις διώξεις του για αιρετική διδασκαλία τη δεκαετία του 1630.