Εντυπωσιακό επίλογο για τον Ιανουάριο, αλλά και πρόλογο για τον Φεβρουάριο επιφύλαξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μεγάρου. Τις συναυλίες αυτού του μήνα «ανοίγει» η αγαπημένη Άλκηστις Πρωτοψάλτη, όπου για τρεις βραδιές (11,12,13/2) συμπράττει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων MandolinARTE και ζωντανεύει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα της παλαιάς Αθήνας, με πασίγνωστες επιτυχίες της, ερμηνευμένες από μαντολίνα.

Μήνας των ερωτευμένων ο Φεβρουάριος – και το Μέγαρο καλεί το αθηναϊκό κοινό να γιορτάσει τον «Άγιο Βαλεντίνο» με το διήμερο αφιέρωμα “Valentine goes Megaron” (13 & 14/2) με χορό, μουσική, κινηματογραφικές προβολές, δωρεάν μαθήματα τάνγκο, συναυλίες και… happening με πολλή σοκολάτα! Το διήμερο αρχίζει με το ολοήμερο αφιέρωμα στο τάνγκο (13/2), και συνεχίζεται (14/2) με τον Στέλιο Παρλιάρο που θα παρουσιάσει, σε ένα ξεχωριστό χάπενινγκ με τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη, τη νέα του δημιουργία, το “Preludio” που εμπνεύστηκε ειδικά για το Μέγαρο. Το αφιέρωμα “Valentine goes Megaron” θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία “Love Stories”από την ΚΟΑ υπό τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη (14/2), όπου θ’ ακουστούν κοσμαγάπητες μελωδίες από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τον έρωτα.

Ακολουθεί στις 20/2, το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», στο πλαίσιο του οποίου ο Θόδωρος Αντωνίου και ο Χρίστος Παπαγεωργίου, μέσα από μια ανατρεπτική προσέγγιση, θα εξερευνήσουν τη σύγχρονη μουσική και τη σχέση της με τις άλλες μορφές τέχνης, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο και τον χορό. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συζητήσεις, παρουσιάσεις, ανοιχτά εργαστήρια και μία συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής υπό τον Θεόδωρο Αντωνίου. Λίγες ημέρες μετά, (στις 26/2) η Καμεράτα με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου θα μας μεταφέρει στην εποχή του Μπαχ παρουσιάζοντας σε όργανα εποχής τις περίφημες ορχηστρικές σουίτες του.

Ακόμη, οι θεατρόφιλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση “Hamlet Globe to Globe”(27/2), που ανεβαίνει στο Μέγαρο από το φημισμένο Globe Theatre του Λονδίνου στο πλαίσιο της διετούς περιοδείας του σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Για το Megaron Plus, σταθμό για τον μήνα Φεβρουάριο αποτελεί η συνεργασία του με το BBC World Service. Το παγκοσμίως επιτυχημένο πρόγραμμα “BBC World Questions”, που ασχολείται με καίρια ερωτήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, δίνει «φωνή» (23/2) στους Έλληνες πολίτες, ώστε να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στο πάνελ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Ντόρα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία και θα μεταδοθεί από το BBC σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο Αίθριο του Μεγάρου (καθημερινές 16:00 – 23:00 και σαββατοκύριακα & αργίες 11:00 – 23:00).