Το Sani Festival στη Χαλκιδική συνεχίζει τις ιδιαίτερες συναυλίες του και παρουσιάζει τη μουσική βραδιά με τίτλο «O Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ» από το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων τη Μουσικής, στις 30 Ιουλίου 2011.

Περισσότερο κατάθεση ψυχής παρά διασκευή, η απόδοση γνωστών και αγαπημένων συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από το ιδίωμα της τζαζ βρίσκεται το επίκεντρο της παράστασης, που ετοίμασαν η Καμεράτα και το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή.

Μια δουλειά που «Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα: την τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των κομματιών του Μάνου είναι πάντα εκεί, κι εμείς κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε», αναφέρει ο εξαίρετος μουσικός Δημήτρης Καλαντζής

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα είναι υλοποιημένη με την υψηλή αισθητική ποιότητα που αρμόζει σ’ έναν μεγάλο καλλιτέχνη όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, με επιπλέον θετικό στοιχείο το ευρύτερο άνοιγμα της τζαζ προς το ελληνικό κοινό, που προκύπτει από τη συνεύρεση τζαζ και κλασικών ηχοχρωμάτων αλλά, κυρίως, από τη διαπραγμάτευση ρεπερτορίου ουσιαστικά και συναισθηματικά συνδεδεμένου με τους Έλληνες ακροατές.

Ταυτόχρονα, το παγκόσμια αποδεκτό ιδίωμα της τζαζ αποτελεί εξαιρετικό δίαυλο μέσω του οποίου διεθνοποιείται η μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Λόφος Σάνης, Χαλκιδική, στις 30 Ιουλίου.