Στο Νέο Rex το νέο «μέλος» του Εθνικού Θεάτρου, θα φιλοξενηθεί αύριο Τετάρτη (18 Νοεμβρίου) το επίσημο άνοιγμά της Μπιενάλε της Αθήνας, η οποία περιλαμβάνει δράσεις διετούς διάρκειας (2015-2017).

Για ένα 12ήμερο, από τις 18 έως τις 29 Νοεμβρίου, η Μπιενάλε της Αθήνας, αναπτύσσει μεγάλο μέρος του προγράμματός της σε όλη τη γειτονιά γύρω από την πλατεία Ομονοίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από καλλιτεχνικές δράσεις και συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο και άλλους πολιτιστικούς φορείς, με ανεξάρτητες ομάδες και χώρους τέχνης, καθώς και με επαγγελματίες ή και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Το Νέο REX άνοιξε τις πόρτες του στο θεατρόφιλο κοινό το περασμένο Σάββατο, με την παράσταση «Μάγκντα Γκαίμπελς» του Γιώργου Βέλτσου, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017, που φέρει τον τίτλο «ΟΜΟΝΟΙΑ» και σηματοδοτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών – του Εθνικού Θεάτρου και του δήμου Αθηναίων.

Στο έργο του Γιώργου Βέλτσου ο υπουργός προπαγάνδας του εθνικοσιαλιστικού κόμματος Γιόζεφ Γκαίμπελς, και η γυναίκα του, Μάγκντα, πρότυπο συζύγου και μητέρας στη ναζιστική Γερμανία, περιηγούνται στο τετελεσμένο μέλλον τους και επαναθεωρούν την ιδεολογία, τις πράξεις και τα ίχνη τους στην Ιστορία, γράφοντας το χρονικό της ανόδου και της πτώσεως της χιτλερικής κοσμοθεωρίας μέσα από έναν σκληρό προσωπικό απολογισμό.