Τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων για το 2015 απένειμε στις 3 Νοεμβρίου ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Α. Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, ο κ. Μπαλτάς απένειμε στην ποιήτρια Ζέφη Δαράκη το βραβείο Πολιτισμού «Διδώ Σωτηρίου», ενώ το βραβείο «Δαίδαλος» απονεμήθηκε στον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη για το «Χρηστικό Λεξικό».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως «η κρίση που ζούμε όλοι σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές, έχει πλήξει και το βιβλίο. Είναι απολύτως ελπιδοφόρο και ζωογόνο, ότι η Εταιρεία Συγγραφέων συνεχίζει το έργο της παρά την κρίση. Κάνει αυτό το οποίο ήταν ένα από τα «καθήκοντα της», αν μου επιτρέπεται η έκφραση, να αναγνωρίζει το έργο σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων. Όπως ξέρουμε όλοι, εσείς πολύ καλύτερα από εμένα, η αναγνώριση σε αυτό το ηθικό επίπεδο, είναι για όσους ασχολούνται με θέματα τέχνης, πολιτισμού και επιστήμης τις περισσότερες φορές πολύ σημαντικότερη, παρά κάτι το οποίο έχει υλικό, συγκεκριμένο αντίκρισμα. Να σας ευχαριστήσω, λοιπόν, για άλλη μια φορά και να μου δώσετε την τιμή και επισήμως να επιδώσω τα βραβεία».