Από τις 2 Οκτωβρίου ως και τις 7 Νοεμβρίου, το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί τέσσερις παραστάσεις μιμητικής τέχνης από χώρες της Ευρώπης και την Ιαπωνία. Η διοργάνωση ανήκει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών (σε συνεργασία με την Inter Show Productions) και φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών μικρής φόρμας όπου το λόγο αντικαθιστά η έκφραση.

Το φεστιβάλ ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με την παράσταση ONLY YOU από το Teatr Formy (Πολωνία). Η παράσταση ξεκινάει στις αρχές του ’30 στην Πολωνία. Η υπόθεση διατρέχει μια περίοδο περίπου 60 χρόνων. Κάποια από τα γεγονότα της ιστορίας είναι ένα ομιχλώδες όνειρο, η ίδια η ιστορία είναι ένα ομιχλώδες όνειρο που επέστρεψε από την παιδική ηλικία… Είναι η καταγραφή μιας σκληρής, κάποτε παράλογης, μα πιθανής αγάπης… Στο έργο δυο ηθοποιοί περιγράφουν χωρίς λόγια την ιστορία της ζωής δυο ανθρώπων – από την παιδική τους ηλικία μέχρι τα γεράματα.

Ακολουθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου η παράσταση «IKIRU»- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ PINA BAUSCH από τον Tadashi Endo (Ιαπωνία) με Ιάπωνα δάσκαλο του Butoh (Το Butoh, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία την δεκαετία του ’60, είναι μια χοροθεατρική μορφή με γκροτέσκα στοιχεία, όπου το σώμα – νους «αδειάζει» και είναι έτοιμο να βιώσει ενίοτε πρωτόγνωρα στοιχεία της ύπαρξής του), Ma Tadashi Endo.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ακολουθεί η διασκεδαστική παράσταση DÉJÀ-VU? από τους Bodecker & Neander Company (Γερμανία / Γαλλία), οι οποίοι εδώ και δεκαετίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε περισσότερες από 30 χώρες, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, γοητεύοντας κοινό και κριτικούς.

Το Σάββατο τέλος 7 Νοεμβρίου το Διεθνές Mime Φεστιβάλ, ολοκληρώνεται με τη φαντασμαγορική παράσταση FIREFLY από το eVolution Dance Theater (Ιταλία) που συνδυάζει χορό, ακροβατικά, θέατρο, video art και την τεχνολογία σε μια οπτική πανδαισία που υπόσχεται τον ενθουσιασμό, τη μαγεία και την ψευδαίσθηση. Πυροτεχνήματα, πεφταστέρια, κύματα ωκεανού, λαμπρές αστραπές…

Κάθε παράσταση έχει διαφορετικό ύψος τιμής εισιτηρίων τα οποία κυμαίνονται από 12 ευρώ (για ανέργους, φοιτητές κ.α.) έως και 35 ευρώ.