Για 25η συνεχή χρονιά φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Καλαμαριάς, ένα «ταξίδι» σε όλα τα είδη της μουσικής που θα προσφέρει το φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός» από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Είναι από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα της πόλης, που φιλοξενεί σπουδαίους δημιουργούς και έχει ως σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη του πρωτογενούς πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, παρουσιάζοντας το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υποστήριξε πως «παρά τις δυσκολίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταφέραμε και φέτος να συνεχίσουμε τον θεσμό και φτιάξαμε ένα ποιοτικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ο πολιτισμός είναι μια ασφαλής διέξοδος».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στο κυβερνείο, στην πλαζ Αρετσούς και στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ενώ για φέτος έχει προβλεφθεί να δοθούν δωρεάν εισιτήρια σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Όπως τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού και Προβολής του Δήμου Καλαμαριάς Ματθαίος Αμπατζίδης, η αυλαία θα ανοίξει την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Κυβερνείο με τη συναυλία των αδελφών Πρατσινάκη.

Για την Κυριακή, 6 του μηνός, έχουν προγραμματιστεί τόσο η 4η Ημέρα των Χρωμάτων στο στρατόπεδο Κόδρα, όσο και η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στο Κυβερνείο. Ξεχωρίζουν ακόμη η συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη στις 10 Σεπτεμβρίου, τα δύο μουσικά πάρτι στην πλαζ Αρετσούς, στις 11 και 12 του μήνα, με κοινό εισιτήριο, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Κυβερνείο.

Ο προϋπολογισμός για το φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός» ανέρχεται σε 36.000 ευρώ.