Στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις μεταφέρεται από τον Οκτώβριο το αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φίοντορ Μ. Ντοστογιέφσκι.

Ο αναμορφωτής του γεωργιανού θεάτρου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili theatre, Λεβάν Τσουλάτζε, μετά τη σκηνοθεσία του «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουΐλιαμς, την περασμένη θεατρική σεζόν, ανανέωσε τη συνεργασία του με τη διεύθυνση του θεάτρου αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία και τη διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος που κατά πολλούς θεωρείται το σημαντικότερο του σπουδαίου ρώσου συγγραφέα.

Στην επική αυτή φιλοσοφική πραγματεία πάνω στο έγκλημα παρακολουθούμε την ιστορία του Ρασκόλνικωφ ενός φτωχού φοιτητή, που έχει παρατήσει την σχολή του και ζει μόνος. Η κοινωνία κι η οικονομική του κατάσταση τον φέρνει μπροστά σε ένα ηθικό δίλλημα, στο οποίο τελικά υποκύπτει. Διαπράττει ένα έγκλημα, σκοτώνοντας την γριά τοκογλύφο που του δανείζει χρήματα. Ποια θα είναι η τιμωρία του; Θα υπεισέρθει από το νόμο με εκφραστή τον ανακριτή Πορφύρη που υποπτεύεται τον ένοχο εξαρχής και τον κυκλώνει με τη δεξιοτεχνία ήρεμου αιλουροειδούς ή από τη συνείδησή του και από τις «Ερινύες» που τον «επισκέπτονται» μετά τη συνάντησή του με τη Σόνια, μία πόρνη, μία αμαρτωλή αγία;

Η θεατρική μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου είναι δύσκολο να αποτυπώσει όλους τους χαρακτήρες και όλα τα στοιχεία που το συνθέτουν. Η διασκευή του Τσουλάτζε δίνει τη διάσταση ενός αστυνομικού θρίλερ με θρησκευτικές, φιλοσοφικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει με προνομιακές τιμές που φτάνουν μέχρι και το 45% της τιμής του κανονικού εισιτηρίου και θα ισχύουν έως και μία μέρα πριν την έναρξη της παράστασης. Οι τιμές αυτές θα αυξάνονται σταδιακά όσο πλησιάζει η ημέρα της πρεμιέρας.

Σημεία πώλησης και εξόφλησης εισιτηρίων:

– Στο Viva.gr, στο 11876, στο κατάστημα Viva στο The Mall Athens και μέσω του Mobile application Viva wallet.

– Στα καταστήματα Public & tickets.puplic.gr.

– Στα καταστήματα Παπασωτηρίου & tickets.papasotiriou.gr.

– Στα καταστήματα Ianos & tickets.ianos.gr.

– Στα καταστήματα Seven Spots.

– Στα Reload Stores. tr2 tr3