Παρόλο που το «Donoma», έργο του Τζιν Καρενάρ κόστισε μόλις 150 ευρώ κατάφερε όχι μόνο να παιχτεί στις Κάννες και να αγοραστεί από το κανάλι Arte αλλά και να κάνει το γύρω του κόσμου, αποδεικνύοντας πως δεν υστερεί σε τίποτα από μια χολιγουντιανή ταινία.

Ο δημιουργικότατος Τζιν Καρενάρ έκανε ο ίδιος σενάριο, κάμερα, ήχο, μοντάζ, υποτιτλισμό ενώ κατάφερε να βρει και ηθοποιούς που ήταν διατεθειμένοι να παίξουν τσάμπα.

Ο 30χρονος Γαλλοαϊτινός άντρας δηλώνει πως το εγχείρημά το αυτό οφείλεται στην ανάγκη του να έχει απόλυτη ελευθερία στο έργο του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μεγαλύτερο προσόν του μηδενικού προϋπολογισμού είναι η ελευθερία. Ήμουν ελεύθερος να διαλέξω τους ηθοποιούς που ήθελα και όχι εκείνους που θα επέβαλλε ένα γραφείο παραγωγής. Προσπάθησα να μετατρέψω την αδυναμία σε δύναμη»

Στο έργο ο θεατής παρακολουθεί τις παράλληλες ιστορίες τριών γυναικών: Μια δασκάλα που ερωτεύεται έναν ατίθασο μαθητή της, μια άθεη κοπέλα που ξυπνάει με πληγές στα χέρια παραπέμποντας στη σταύρωση και μια φωτογράφο που ενδίδει σε έναν άγνωστο στο μετρό.

Στην ερώτηση για το που ξόδεψε τα 150 ευρώ ο ταλαντούχος άντρας απάντησε με χιουμοριστική διάθεση ότι όλα πήγαν σε ένα σμόκιν που θα φορούσε ένας ηθοποιός σε κάποια σκηνή, η οποία μάλιστα εντέλει κόπηκε στο μοντάζ!

DONOMA : Bande annonce 1 by diaph1kat