Μια κωμωδία, η οποία θα χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές της άνοιξης. Η νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα αφορά δυο άντρες, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, ωστόσο μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα έρχονται να τους ενώσουν.

Και τι δεν έχει πάθει ο Αλκιβιάδης, τον οποίο υποδύεται ο Πέτρος Φιλιππίδης! Τα χρέη τον «πνίγουν», η σύζυγός του τον απατά, ενώ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει δικό του παιδί. Μη έχοντας καμία χαρά στη ζωή, αποφασίζει να δεθεί στις ράγες του τραίνου, ώστε να πεθάνει. Ωστόσο, οι μοίρα του θα αλλάξει, όταν ο Νώντας, τον οποίο υποδύεται ο Σάκης Μπουλάς, θα τον ελευθερώσει και θα τον πάρει μαζί του χωρίς ο Αλκιβιάδης να το θέλει!

Ο Νώντας ταξιδεύει, ώστε να βρει τη μητέρα ενός μωρού που του… φόρτωσε και κάπως έτσι θα αρχίσουν οι περιπέτειες για τους δυο άντρες.

Το «Μια φορά και ένα… μωρό» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Village στις 17 Μαρτίου.


Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας
Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Αλκιβιάδης), Σάκης Μπουλάς (Νώντας), Μαρκέλλα Γιαννάτου (Δήμητρα), Αγγελική Παυλοπούλου (Το Μωρό – Περσεφόνη), Τζόυς Ευείδη (Τασία), Ταξιάρχης Χάνος (Μπάμπης), Γιώργος Λέφας (Σταθμάρχης), Θωμαΐς Ανδρούτσου (Νοσοκόμα), Γιώργος Σουξές (Μηχανοδηγός Α’), Γιάννης Δρακόπουλος (Μηχανοδηγός Β’), Μαρία Κορινθίου (Ελένη), Γιάννης Στεφόπουλος (Τάσος), Δήμητρα Μπιθαρά (Πόπη), Γιάννης Ζουγανέλης (Παρασκευάς), Άννα Παναγιωτοπούλου (Θεία Νώντα)

ΣKHNH 1
EΠAPXIAKOΣ ΔPOMOΣ – MEPA

O Νώντας, ένας 50άρης, άνθρωπος της νύχτας-κοινώς «λαμόγιο», σταματά με το αυτοκίνητό του κάπου στο πουθενά, για να κάνει την ανάγκη του. «Άνθρωπος από κάτω!»… ακούγεται μια φωνή και κάπως έτσι γνωρίζει τον Αλκιβιάδη, ένα συμπαθή νοικοκύρη που χρωστάει παντού, που τον απατά η γυναίκα του, που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και για όλους αυτούς τους λόγους έχει δεθεί στις γραμμές του τρένου για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Νώντας, που ταξιδεύει με σκοπό να βρει τη μητέρα της Περσεφόνης, του μωρού που του έχει «φορτώσει» κάποια από τις πρώην του, θα ελευθερώσει τον Αλκιβιάδη και θα τον πάρει μαζί του – θέλει δε θέλει.

Έτσι, κάπου μεταξύ σέξι εσωρούχων, πρώην ερωμένων, άπιστης συζύγου και ένοχου κουμπάρου, συμβαίνουν μπερδέματα, ανατροπές αλλά και εξελίξεις που φέρνουν τα πάνω κάτω.

ΣΚΗΝΗ 105
ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ – ΜΕΡΑ

Ο Αλκιβιάδης κρατάει την Περσεφόνη στοργικά στην αγκαλιά του, ενώ ο Νώντας βολεύει τα πολλά πράγματά της στα χέρια του και ακολουθεί.

… και έζησαν αυτοί καλύτερα!