Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε από την κλινική Athens Beverly Hills Plastic Surgery, τη Life Coaching Greece και τη Vita Equalis με κεντρικό θέμα «Ομορφιά & Ευεξία- Από μέσα προς τα έξω», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Galaxy Room του ξενοδοχείου Hilton Athens. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο, αλλά και τη showbiz, για να λάβουν ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση για τις πλέον σύγχρονες μεθόδους πλαστικής χειρουργικής, life coaching (προσωπικής υποστήριξης) και διατροφής.

Οι Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου (πλαστικός χειρουργός & Διευθύνων Σύμβουλος της κλινικής Athens Beverly Hills Plastic Surgery), Δρ. Δημήτρης Δελλής (ειδικός παθολόγος, διατροφολόγος & Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου VITA EQUALIS) και Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου (Life Coach, Ιδρύτρια του Κέντρου Life Coaching Greece και συγγραφέας του best seller «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ – Ο 1ος Ελληνικός Οδηγός Life Coaching» εκδ. Φερενίκη) παρουσίασαν στο πλαίσιο της Ημερίδας μια σειρά πρακτικών που εξασφαλίζουν ομορφιά και ευεξία. Η «συνεργατική» προσέγγιση της πλαστικής χειρουργικής, της σωστής διατροφής και του life coaching έχει ως στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την ψυχολογική αναζωογόνηση σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δρ. Αθανασίου αναφέρθηκε ειδικότερα σε πρακτικές και τάσεις της πλαστικής χειρουργικής που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό καθώς και στις πλέον σύγχρονες και ανώδυνες τεχνικές με την τεχνολογία των laser. Με σταθερή επένδυση στον τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό, παρουσίασε νέες χειρουργικές τεχνικές που σε συνδυασμό με τα καινοτόμα μηχανήματα «invasix» και «vaser», αυξάνουν θεαματικά τα ποσοστά επιτυχίας και το αποτέλεσμα των αισθητικών επεμβάσεων.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε επίσης την εφαρμογή του καινοτόμου, τύπου laser, τεχνολογικού εξοπλισμού «isolaz» για την αντιμετώπιση της ακμής και την αναζωογόνηση του προσώπου με την επαναστατική laser τεχνολογία fraxel. Συμπλήρωσε ακόμη στις μη επεμβατικές εφαρμογές θεραπειών πως σε συνεργασία με ειδικούς δερματολόγους διεξάγονται υπερσύγχρονοι μέθοδοι, όπως η θεραπεία εμφυτεύματος λίπους εμπλουτισμένου σε βλαστοκύτταρα, αυτόλογη μεσοθεραπεία και pen injector.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Δελλής αναφέρθηκε στη σημασία της διατροφής στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, καθώς προκύπτει από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι η σωστή διατροφή αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά και επιτυγχάνει ευεξία. Παράλληλα, παρουσίασε κατευθύνσεις υγιεινής διατροφής ενώ διερεύνησε μηχανισμούς που πρέπει να γνωρίζουμε για να νικήσουμε τα διατροφικά μας λάθη. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αντιοξειδωτικές τροφές που εμποδίζουν τη γήρανση και απάντησε σε ερωτήματα απλά και καθημερινά που απασχολούν όλους μας.

H Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη Δρ. Μαλλέρου, η οποία επικεντρώθηκε στην πλέον σύγχρονη πρακτική της «προσωπικής υποστήριξης», γνωστή ως «Life Coaching». Το Life Coaching είναι ο τρόπος να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ του που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε και βασίζεται στην ανάδειξη, ιεράρχηση και υλοποίηση των πραγματικών προσωπικών αναγκών μας. Όπως εξήγησε η Δρ. Μαλλέρου, το Life Coaching εστιάζει σε 4 βασικούς τομείς από όπου συνήθως πηγάζουν τα εμπόδια στη ζωή μας: την εμπειρία, την ιστορία-δικαιολογία, τις πεποιθήσεις και τον εσωτερικό μας διάλογο. Έπειτα, εξήγησε τη λειτουργία της μεθόδου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αλλάξει και να εξελίξει θετικά τη ζωή μας σε όλους τους τομείς: αυτοπεποίθηση, προσωπικές σχέσεις, καριέρα, στρες, εσωτερική ισορροπία & ηρεμία κοκ. Τέλος αναφέρθηκε στην εξάπλωση του coaching στον επιχειρηματικό κόσμο (Business & Executive Coaching), καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες το χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν τα στελέχη τους, να ενισχύσουν την εταιρική κουλτούρα και την αρμονία μέσα στην εταιρεία, να ενισχύσουν το ηθικό των υπαλλήλων τους, να αυξήσουν την παραγωγικότητα κλπ.

Στην Ημερίδα, ανακοινώθηκε και η έναρξη μιας πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ του Δρ. Αθανασίου και της Δρ. Μαλλέρου, η οποία κατόπιν ραντεβού θα παρέχει συνεδρίες Life Coaching στο χώρο της κλινικής Athens Beverly Hills Plastic Surgery.

Κλείνοντας την επιστημονική Ημερίδα ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου υπογράμμισε την ανάγκη να καταφύγουμε σε μια «ολιστική» αντιμετώπιση της ατόμου, που περιλαμβάνει επεμβατική, ή μη, πλαστική χειρουργική, σωστή διατροφή και life coaching. Στην κατεύθυνση αυτή επιτυγχάνεται, ουσιαστικά, μακροπρόθεσμα και ανώδυνα, η ομορφιά και η ευεξία – από μέσα προς τα έξω.