Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ.

Με κεντρικό «Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη», η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην ανάγκη για υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και όλων εκείνων που την περίοδο της κρίσης είναι πιο αδύναμοι, εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, που βρίσκονται στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο.

Μεταξύ του πλήθους των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, αθλητικοί αγώνες, ενημερωτικές δράσεις, αλλά και παρεμβάσεις ενημέρωσης – υποστήριξης για τους χρήστες στο δρόμο, καθώς και εκδηλώσεις μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Το ΚΕΘΕΑ καλεί τον καθένα να ενισχύσει με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις το μήνυμα για αλληλεγγύη που προβάλει η οργάνωση.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι και οι εξής:

-Στην πλατεία Μοναστηρακίου, στις 26 Ιουνίου από τις 19:00 έως τις 22:00: Διαδραστικά happenings, παντομιμικά και μουσικά δρώμενα με θέμα την αλληλεγγύη από ομάδες μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Στο χώρο θα λειτουργήσει καφενείο ενημέρωσης για χρήστες και για το ευρύτερο κοινό ενώ παράλληλα θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού από μέλη του προγράμματος και εθελοντές.

-Στο δημαρχείο Καλυβίων του δήμου Σαρωνικούς στις 23 Ιουνίου, στις 20:00: Θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από ομάδες μελών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Πρωινού και Βραδινού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο δήμο Σαρωνικού.

-Στο ανοικτό θέατρο Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, στις 25 Ιουνίου, στις 21.30: Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής» για την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου, με παρουσίαση χορευτικής παράστασης με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από την ομάδα χορού και την ομάδα μουσικής του πολιτιστικού στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.