Με κεντρικό σύνθημα «Μάθε για το διαβήτη, ρύθμισε τη ζωή σου» ο δήμος Πειραιά και ο σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, πραγματοποιούν από σήμερα σειρά δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης και βυθοσκόπησης.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα στις 9 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13.00 στο Β1 Κ.Α.Π.Η. στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 9-11, αύριο την ίδια ώρα στο Γ2 Κ.Α.Π.Η. στην οδρό Μυρτιδιώτισσας 9 και την Τετάρτη στο Ε1 Κ.Α.Π.Η. στην οδό Καλλέργη 142.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Θεοξένια» Καραολή και Δημητρίου 23, από τις 18:00-20:00 το βράδυ, όπου εξειδικευμένοι γιατροί θα ενημερώσουν τον κόσμο για τα συμπτώματα του διαβήτη, για τους τύπους αλλά και τις οδηγίες πρόληψης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Υπάρχει ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, ο διαβήτης κύησης, ο λανθάνων αυτοάνοσος διαβήτης των ενηλίκων και ο δευτεροπαθής διαβήτης, ως συνέπεια άλλων νοσημάτων και μετά από λήψη ορισμένων φαρμάκων.