Δωρεάν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς διοργανώνει το πολιτιστικό κέντρο «Ακαδήμεια», με θέμα «η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας».

Πρόκειται για σεμινάριο και εργαστήριο που απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς και δασκάλους Γενικής Παιδείας. Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα αναπηρίας (σωματικό, πνευματικό ή ψυχικό έλλειμμα – μόνιμο ή προσωρινό). Επιπλέον θα δοθούν προτάσεις για τρόπους δουλειάς στο σχολείο.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ακόμη και δυο εργαστήρια. Στο πρώτο, θα αναγνωστεί ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στην αναπηρία και με βάση αυτό θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο θέμα «οικογένεια και αναπηρία».

Στο δεύτερο, η Νατάσσα Ψαριανού, παιδαγωγός με ειδίκευση στο παιχνίδι, θα αναφερθεί στον συνδυασμό, βιβλίου και παιχνιδιού, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας.

Συντονίστρια του σεμιναρίου είναι εκτός της Νατάσσας Ψαριανού και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λίλα Πατρόκλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη, 10 Μαΐου, επικοινωνώντας με το Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου και ώρα 11:00π.μ. με 4:00μ.μ.