Ένα μεγάλο αγώνα δρόμου ξεκίνησαν χθες ο ομογενής από το Σίδνεϊ Αναστάσιος Κοκκόρης και η μικρή του κόρη Όλγα, οι οποίοι θα διασχίσουν με το ποδήλατο τρεις ηπείρους. Στόχος να συγκεντρώσουν χρήματα για να συμβάλουν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

«Προπονήθηκα με την κόρη μου εδώ και οκτώ μήνες γι’ αυτό το ταξίδι» είπε ο κ. Κοκόρης καθ’ οδό προς το Μπρισμπέιν, που είναι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού.

Ο καρκίνος έχει χτυπήσε” αρκετά αγαπημένα του πρόσωπα. Το Δεκέμβριο του 2009 η κόρη της αδερφής του, Παναγιώτας χάνει τη μάχη με την επάρατη νόσο και πεθαίνει στα 40 της χρόνια. Ο άντρας της αδερφής του Νίκος, πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 20 ετών, μόλις 12 ημέρες μετά την γέννηση της κόρης του, Νίκης. Από καρκίνο νόσησε και η μητέρα του, που δίνει ακόμα το δικό της αγώνα, καθώς και ένας ανιψιός του, ο οποίος βγήκε νικητής.

Έτσι όταν ο κ. Κοκκόρης άκουσε για πρώτη φορά για την «Ελπίδα» και το έργο της, όπως αναφέρει, βρήκε έναν καινούργιο στόχο να κατακτήσει. «Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο δολάρια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Κοκκόρης.