Η κρίση δεν έχει χτυπήσει μόνο την Αθήνα, αλλά και την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές ανάγκες.

Στην Πάτρα πολλοί είναι οι γονείς που αδυνατούν ακόμα και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα το Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων να έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού για τα ανασφάλιστα παιδιά της περιοχής.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Κροκιδάς διαπιστώνεται ότι μεγάλο ποσοστό των παιδιών στην Πάτρα έχει μείνει χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια.

«Τα παιδιά που βλέπουμε ότι είναι ανεμβολίαστα, δεν είναι μεταναστών ή τσιγγάνων. Είναι παιδιά συμπολιτών μας , Πατρινών, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τα εμβόλια των παιδιών τους», αναφέρει.

Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων σε τοπικά σούπερ μάρκετ, για τις οικογένειες που αδυνατούν να αγοράσουν βασικά αγαθά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, στο πλαίσιο της οποίας, ο καθένας ενισχύει με ό,τι μπορεί τα καλάθια αγάπης που έχουν στηθεί.