Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, κάθε απόγευμα, σε 50 παιδιά της Δραπετσώνας, προσφέρουν εννέα καθηγητές σε μια προσπάθεια να δώσουν χαρά και αισιοδοξία σε μαθητές και μαθήτριες, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να πληρώσουν ιδιωτικά φροντιστήρια.

Τα μαθήματα γίνονται στο δεύτερο λύκειο Δραπετσώνας, ενώ ο κάθε εκπαιδευτικός προσφέρει εβδομαδιαίως μάθημα 2 με 4 ώρες.

Ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν εθελοντική εργασία περιλαμβάνεται ένας άνεργος και ένας συνταξιούχος, ενώ ένας ακόμα συνάδελφός τους, έρχεται κάθε απόγευμα από τον Άγιο Δημήτριο.

Σύντομα θα γίνουν φροντιστηριακά μαθήματα και σε μαθητές σε σχολείο του Κερατσινίου. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των εννέα εθελοντών καθηγητών και τη συμμετοχή και άλλων φορέων, συγκεντρώνονται τρόφιμα κάθε εβδομάδα, τα οποία προσφέρονται σε 40 οικογένειες του δήμου, που έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Το κοινωνικό φροντιστήριο δημιουργήθηκε από την Ακαδημία της Ελευθερίας του Πνεύματος, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Δραπετσώνας, Δημήτρη Κύρου και υλοποιείται με την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή εθελοντών καθηγητών, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα.