Δωρεάν σίτιση και τις Κυριακές θα προσφέρει στους άπορους συμπολίτες μας, που λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και σε βασικές ανάγκες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα υπογραφεί σύντομα προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η παροχή του γεύματος που αφορά σε 300 καταγεγραμμένα άτομα θα γίνεται καθόλη τη διάρκεια του έτους στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Λέσχης.

Το γεύμα θα περιλαμβάνει κυρίως πιάτο, σαλάτα, φρούτο και ψωμί. Η νέα αυτή δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στα γεύματα που εδώ και χρόνια παρέχονται καθημερινά (πλην Σαββατοκύριακου) στους απόρους.
Σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα δήλωσε : «Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με την απόφαση του την παροχή γευμάτων σε συμπολίτες μας που την εποχή αυτή πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχει ως στόχο την στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών ομάδων σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήδη σχεδιάζει να προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα».