Πριν 15 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς στην Αθηναϊκή καλλιτεχνική σκηνή, ο Χρύσανθος Μποσταντζόγλου, γνωστός ως Μποστ.

Ο Μποστ ήταν σκιτσογράφος και γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε το 1995. Το έργο του περιλαμβάνει πολιτικές γελοιογραφίες και χρονογραφήματα, εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών, δέκα θεατρικά έργα και πολλές ζωγραφικές συνθέσεις.

Το 1939 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών, την οποία ομως παράτησε μετά απο εξι μήνες. Στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής έγινε μέλος του ΕΑΜ και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση.

Το 1952 έπιασε δουλειά στην εφημερίδα Καθημερινή ως ταμίας και βιβλιοθηκάριος, την οποία τότε διηύθυνε η Ελένη Βλάχου .Το 1954 ξεκίνησε την συνεργασία του με το περιοδικό Εικόνες και στην συνέχεια απασχολήθηκε ως σκιτσογράφος στο περιοδικό Ταχυδρόμος.

Το 1958 εμφανίζονται οι τρείς ήρωες του «’Μαμά-Ελλάς», «Πειναλέων» και «Ανεργίτσα».

Δέκα χρόνια αργότερα άνοιξε κατάστημα δώρων με την επωνυμία «Λαϊκαί Εικόναι» και διακόσμησε περισσότερα απο 27.000 είδη δώρων, με σκίτσα και ζωγραφιές , ανορθόγραφες επιγραφές, στιχάκια και αφιερώσεις.

Το θέατρο Στοά διοργανώνει αύριο βράδυ τιμητική εκδήλωση στην οποία θα παιχτούν σκηνές απο έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Στοά και θα ακουστούν τραγούδια και ποιήματα σε στίχους Μποστ.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8.30μ.μ και θα πάρουν μέρος εκτός απο τον Θανάση Παπαγεωργίου και την Λήδα Πρωτοψάλτη (ιδρυτικά μέλη της Στοάς) οι ηθοποιοί Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβαντζή, Εύα Καμινάρη και οι συνεργάτες των έργων του Μποστ, Σοφία Φιλιππίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Αλβανού, Μαρία Τσιμά, Γιάννης Αναστασάκης, Φαίδων Καστρής, ο γιός του Γιάννης, ο μόνιμος συνθέτης των τραγουδιών του Μποστ Βασίλης Δημητρίου και ο Νότης Μαυρουδής που έχει μελοποιήσει ένα τραγούδι σε στίχους του τιμώμενου συγγραφέα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ,αλλά με προηγούμενη κράτηση στο ταμείο του θεάτρου στο τηλέφωνο 210 77-02-830