Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνει αναδρομική έκθεση αφίσας στην αίθουσα τέχνης της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα, υπό τον τίτλο «Happy Rebirthday» με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 10 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00 και Σάββατο 10:00-14:00 ενώ τα απογεύματα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:30-21:00.

Στην έκθεση, παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η «ΙΘΑΚΗ», η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο.

Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ «Σχήμα+Χρώμα». Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του.

Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Οι αφίσες της έκθεσης αποτελούν το υλικό εικονογράφησης του ετήσιου ημερολογίου του ΚΕΘΕΑ για το 2011, το οποίο τυπώνεται στο ΚΕΘΕΑ «Σχήμα+Χρώμα», την παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη των προγραμμάτων και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ. Το ημερολόγιο θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο της έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.