H «Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε χορογραφία Ρέυ Μπάρρα θα παρουσιαστεί στις 21 Νοεμβρίου, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η μουσική της «Βασίλισσας του χιονιού» επιλέχθηκε από το χορογράφο του έργου Ρέυ Μπάρρα και τον αρχιμουσικό Μίχαελ Χάιζε, που διεύθυνε την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου, στο Βερολίνο το 1995.

Στην παράσταση ο Σατανάς πανηγυρίζει γιατί κατασκεύασε ένα μαγικό καθρέφτη που συρρικνώνει καθετί καλό και μεγεθύνει καθετί κακό. Στρέφει τον καθρέφτη στους ανθρώπους, όταν όμως προσπαθεί να βλάψει τον Θεό, ο καθρέφτης θρυμματίζεται.

Σε μία πόλη υπάρχουν δυο γειτονικά σπίτια ενωμένα με μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Εκεί μένουν η Γκέρντα και ο Κάι, αδερφικοί φίλοι. Μια καλοκαιρινή μέρα παίζουν με τους φίλους τους. Όταν μένουν μόνοι, επισφραγίζουν τη φιλία τους με ένα τριαντάφυλλο. Το τριαντάφυλλο ζωντανεύει, και τα παιδιά μαγεύονται από την ομορφιά του.

Ξαφνικά, ένα θραύσμα του σατανικού καθρέφτη μπαίνει στο μάτι του Κάι και διαπερνά την καρδιά του. Κυριευμένος από το Σατανά, ο Κάι επιτίθεται στην Γκέρντα και στους φίλους του. Εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού. Ο Κάι μαγεύεται από την ψυχρή ομορφιά και τη δύναμή της και την ακολουθεί στο βασίλειό της.

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Τότας Πρίτσα ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Χόμπαρτ Ερλ.
Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το έργο που θα ξεκινήσει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, θα δοθούν εννέα παραστάσεις.