Με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών, Public Digital Festival, o Κώστας Γαβράς προσκαλεί το κινηματογραφόφιλο κοινό σε ένα μάθημα στην υψηλού επιπέδου σκηνοθεσία, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο Public Cafe στον 5ο όροφο του καταστήματος Public στο Σύνταγμα.

Ο Κώστας Γαβράς, με την εμπειρία του στον κινηματογράφο, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες και μη στο 2ο Public Digital Festival, να αναπτύξουν περισσότερο τις ικανότητες τους στην σκηνοθεσία και θα τους δώσει μια άλλη οπτική γωνία στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κινηματογράφο.

Η επιλογή του Κώστα Γαβρά ως προσκεκλημένου τoυ Public στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θεσμού, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι καθώς μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας ταινιών, έχει τελέσει υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας ενώ το 1982 κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου για την ταινία «Ο αγνοούμενος» που βραβεύτηκε επίσης με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών. Παράλληλα, ο Κώστας Γαβράς έχει τιμηθεί με τη Χρυσή Aρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου το 1990 ενώ το 2002 κέρδισε το βραβείο César καλύτερου σεναρίου για την ταινία «Αμήν».

Στο 2o Public Digital Festival που είχε ως κύριο στόχο την στόχο την επικοινωνία και τη δυνατότητα έκφρασης των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία και την τέχνη, συμμετείχαν εκατοντάδες ομάδες νέων και επίδοξοι σκυνοθέτες. Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού με δημιουργικότητα, χιούμορ και φαντασία οργανώσαν την παραγωγή, έγραψαν σενάρια, επιμελήθηκαν σκηνικά και ρούχα, έκαναν μουσική επένδυση, μοίρασαν ρόλους και έφτιαξαν ψηφιακές ταινίες χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα. Σε λίγες ημέρες κάποιοι από αυτούς θα αναδειχθούν νικήτες και θα κερδίσουν Υποτροφίες Σπουδών κινηματογράφου, δώρα τεχνολογίας και δωρεάν VIP pass για δύο άτομα σε κινηματογραφικές παραστάσεις

πηγή: gossip-tv