Το θρυλικό πια «As time goes by…» θα ακουστεί και πάλι από τον πιανίστα Sam, και ο Ρικ με την Ιλζα θα συναντηθούν εκ νέου στη μεγάλη οθόνη, 68 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της «Καζαμπλάνκα» στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία θα επανακυκλοφορήσει σε νέες κόπιες, 68 χρόνια μετά το πρώτο- και καθοριστικό- ραντεβού της με την κινηματογραφική ιστορία το 1942! 

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μάικλ Κέρτις και «ντυμένοι» με τη μουσική του Μαξ Στάινερ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκαμ συνέθεσαν ένα από τα πιο ιστορικά ζευγάρια στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ η ταινία απογειώθηκε. Απέσπασε τρία Όσκαρ, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου ενώ αναδείχθηκε 3η καλύτερη αμερικανική ταινία όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ατάκες από τους διαλόγους της ταινίας έχουν καταχωρηθεί στη λίστα με τις πιο κλασσικές ταινίες όλων των εποχών. «Here’s looking at you, kid» (5η θέση),«Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship» (20η), «Play ti Sam. Play “As time goes by”» (28η), «Round up the usual suspects» (32η), «We’ll always have Paris» (43η θέση) είναι μερικές μόνο από τις στιγμές της ταινίας που την έχουν κατατάξει στις πλέον αγαπημένες όλων των εποχών.