Μετά την καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία του « Ελ Γκρέκο», ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει μία νέα φιλόδοξη ταινία, με τίτλο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», με θέμα την άγνωστη, και θυελλώδη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, που έμαθε στην υφήλιο το χαβιάρι.

Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού στη Ρωσία και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα έχει έναν ρόλο-κλειδί στην ταινία.
«Είναι πολύ σημαντική η ιστορία του Βαρβάκη. Έχουμε στα χέρια μας ένα πάρα πολύ καλό σενάριο, και έχουμε και την θέληση αυτήν την ιστορία να την προβάλλουμε προς τα έξω. Εξάλλου, πρόσωπα σημαντικά της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας όπως ήταν ο Βαρβάκης είναι εκείνα που φανερώνουν την ψυχή του Έλληνα διαχρονικά» είπε στη συνέντευξη τύπου ο ηθοποιός.

Η ταινία που είναι μία παραγωγή της Alexandros Film προβλέπεται να διανεμηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο το φθινόπωρο του 2012 από την κινηματογραφική εταιρεία Feelgood Entertainment, σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της Sony, Sony Pictures Home Entertainment Hellas.