Με την παρουσίαση του βιβλίου «Εισαγωγή εις τα Γεωγραφικά και σφαιρικά» (Παρίσι 1716) του Χρύσανθου Νοταρά, Πατριάρχη Ιεροσολύμων, συνεχίζονται τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ οι Βραδιές Βιβλίου της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η «Εισαγωγή εις τα Γεωγραφικά και σφαιρικά» αποτελεί το πρώτο συγκροτημένο βιβλίο αστρονομίας και γεωγραφίας κατά την μεταβυζαντινή περίοδο. Αντικείμενο του βιβλίου είναι η εισαγωγή στην γενική αστρονομία – σφαιρική απεικόνιση του ουρανού και η εισαγωγή στην γεωγραφία και στην κατάρτιση γεωγραφικών χαρτών.

Στη συζήτηση θα παρευρίσκονται ως εισηγητές και συντονιστές οι:

Κωνσταντίνος Μανάφης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων.

Ευγενία Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι επιμελητές του βιβλίου:

Πέτρος Ροβίθης, Ομότιμος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ελένη Λιβανίου – Ροβίθη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι βραδιές βιβλίου που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι μια σειρά από φιλικές συναντήσεις για όσους αγαπούν το βιβλίο και επιθυμούν μέσα από το διάβασμα να προσεγγίσουν την επιστήμη. Μία φορά το μήνα, ένα επιστημονικό βιβλίο, επιλεγμένο από τα μέλη της Βιβλιοθήκης, «ζωντανεύει» μέσα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και του συγγραφέα ή εισηγητών επί θεμάτων που πραγματεύεται το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο: 8.30-14.00).

Ώρα προσέλευσης: 7.45 μ.μ. Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.