Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ ως μαέστρος, η Ελέν Γκριμό στο πιάνο και η Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού χειμώνα και συνδυάζουν την παράδοση με την τόλμη και τη φρεσκάδα των προσωπικοτήτων τους.

Η συναυλία της Συμφωνικής του Λονδίνου στις 12 Φεβρουαρίου κάνει έναν διάλογο ανάμεσα στον Ρίχαρντ Στράους με τον «Δον Χουάν» και «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» και τον Σούμαν με το «κοντσέρτο για πιάνο», έργο 54, με την χαρισματική, Ελέν Γκριμό, στο πιάνο.

Στη δεύτερη συναυλία, στις 13 Φεβρουαρίου, συνομιλούν, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ: «Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ», ο Ρίχαρντ Στράους με το «Θάνατος και Εξαΰλωση» και ο Γιοχάνες Μπραμς με το «Κοντσέρτο για βιολί», με την εξαιρετική Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί.

Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ ίσως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το κοινό του Μεγάρου Μουσικής. Ο κορυφαίος αυτός μαέστρος επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αθήνα: τον πρωτογνωρίσαμε τον Οκτώβριο του 2008, όταν διηύθυνε την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ, της οποίας είναι μουσικός διευθυντής από το 2003, και τον ξανασυναντήσαμε τον Μάιο του 2009, με την Βασιλική Ορχήστρα Κοντσέρτχεμπάου του Άμστερνταμ και τον Λανγκ-Λανγκ στο πιάνο.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η συναυλία θα ξεκινά στις 20:30.

http://www.megaron.gr