O Τούρκος Τεϊφούν Πιρσελίμογλου με το «Pus», το ελληνικό «Γαλάζιο φόρεμα» του Γιάννη Διαμαντόπουλου, η καναδέζικη βιογραφία «Child prodigy» αλλά και το γερμανικό κοινωνικό δράμα «Shahada», η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου με την παράσταση «Κουζίνα της Πλαθ ή Viciousness in the kitchen», κάνουν «κακές παρέες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης+.

Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί επτά ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους ταινίες και συνομιλούν με εικαστικούς, μουσικούς, χορογράφους, χορευτές, σκηνοθέτες και ηθοποιούς της θεατρικής σκηνής.

Στις «Κακές παρέες», που θα γεμίσουν τα βράδια μας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου, η έμπνευση είναι τα έργα και η αφορμή το γνωστό και ως «to know us better» («να γνωριστούμε καλύτερα»).

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα γνωριστούν με το κοινό σε 30 διπλές κινηματογραφικές προβολές, μία θεατρική performance (4 παραστάσεις), μία συναυλία (4 παραστάσεις), μία έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας και 8 masterclasses πάνω στο θέατρο, το σινεμά, τον χορό κ.ο.κ. Ο στόχος είναι μια συνδιαλλαγή των τεχνών με τους θεατές γύρω από τα έργα της «παρέας» και τις νέες προοπτικές καλλιτεχνικής συνδιαλλαγής.