Ένα ξεχωριστό δώρο θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 5 τυχεροί αναγνώστες του newsbeast.gr που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για 5 αντίτυπα του νέου βιβλίου «Ήρωες-Ανθολογία Ιστοριών» του Στέλιου Ανεμοδουρά και το πρώτο τεύχος του νέου εικονογραφημένου περιοδικού «ΖΑΓΚΟΡ». «Μικρός Ήρως», «Υπεράνθρωπος», «Γκρέκο», «Τάργκα», «Ταγκόρ» «Μικρός Ιππότης», «Μικρός Μπουρλοτιέρης», «Μπλεκ», «Μαρκ», «Ζαγκόρ», «Μίστερ Νο», «Κάπταιν Μίκι», «Τεξ», «Δίκαιος», «Κοκομπίλ»… Όλοι ήρωες που ταυτίζονται με το μακρύ συγγραφικό και εκδοτικό ταξίδι του Στέλιου Ανεμοδουρά. Ένα ταξίδι που γαλούχησε γενιές και, πάνω από όλα, δίδαξε γλώσσα και ήθος… cmicc01 Αν το βιβλίο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά» αποτέλεσε τον πρόδρομο για να ξυπνήσουν όμορφες μνήμες στους αναγνώστες περασμένων δεκαετιών, τότε η έκδοση «Ήρωες-Ανθολογία Ιστοριών» περικλείει την ουσία! Οι 15 εμβληματικότεροι ήρωες αυτής της μακράς εκδοτικής περιόδου (1951-2016) εμφανίζονται μέσα από σπάνιες ή αδημοσίευτες ιστορίες στο νέο βιβλίο «Ήρωες-Ανθολογία Ιστοριών». Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε δυο περιόδους που ταυτίζονται με τις δυο διακριτές περιόδους της συγγραφικής-εκδοτικής παρουσίας του Στέλιου Ανεμοδουρά στο πεδίο των λαϊκών  παιδικών αναγνωσμάτων: στην πρώτη (1951-1968) παρουσιάζονται τα καταληκτικά τεύχη των αφηγημάτων «Υπεράνθρωπος», «Τάργκα», «Μικρός Ήρως»,  «Ταγκόρ», «Μικρός Ιππότης», «Μικρός Μπουρλοτιέρης» και «Γκρέκο» κατά χρονολογική σειρά έκδοσης τους. Διαφορετικό είναι το σκεπτικό ανθολόγησης των αναγνωσμάτων της δεύτερης περιόδου (1969-2016): παρουσιάζονται σπάνιες ή αδημοσίευτες περιπέτειες των «Μπλεκ», «Μαρκ», «Ζαγκόρ», «Μίστερ Νο», «Κάπταιν Μίκι», «Τεξ», «Δίκαιος» και «Κοκομπίλ».

Την α’ περίοδο επιμελείται ο Γιώργος Βλάχος, με νέα εικονογράφηση από τον Κώστα Φραγκιαδάκη. Την β’ περίοδο επιμελείται ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης. Οι «Ήρωες» είναι διαθέσιμοι στο e-shop www.mikrosiros.gr, αλλά και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mikrosiros.gr, τηλεφωνικά στο 210-8983824 και στο Facebook. cmicc02

Οι νικητές του διαγωνισμού

ΒΑΣΙΚΟΙ

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΙΚΑΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΔΑΦΝΗ ΔΡΟΣΟΥ
  • ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΟΥΛΑΚΟΣ
  • ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣ

Στοιχεία διαγωνισμού

Έναρξη: 14.12.2016 Λήξη: 20.12.2016 Νικητές:  Πέντε (5) Αναπληρωματικοί: Τρείς (3) Δώρο: Πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου «Ήρωες-Ανθολογία Ιστοριών» και πέντε (5) τεύχη του εικονογραφημένου περιοδικού «ΖΑΓΚΟΡ» Φόρμα συμμετοχής Ο διαγωνισμός έχει λήξει. Με την συμμετοχή σας συμφωνείτε στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού.