Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει πως οι νέοι κανονισμοί και η επαναφορά του συστήματος ανάκτησης της κινητικής ενέργειας σε συνδυασμό με την κινούμενη πίσω πτέρυγα θα προσφέρουν καλύτερο θέαμα την επόμενη χρονιά.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τις αλλαγές στους κανονισμούς και αυτές που κάνουν τη διαφορά είναι η επαναφορά του συστήματος ανάκτησης της κινητικής ενέργειας (KERS) και η κινούμενη πίσω πτέρυγα. Ο συνδυασμός αυτών των δυο θα προσφέρουν καλύτερο θέαμα το 2011, σύμφωνα με τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έκανε λόγο και για την αλλαγή της εταιρείας ελαστικών από τη Bridgestone στην Pirelli.

«Προφανώς, κάθε χρόνο οι κανονισμοί της Formula1 αλλάζουν για να γίνει πιο θεαματική, να έχουμε περισσότερες προσπεράσεις και να έχουμε ένα καλύτερο σόου. Είναι αλήθεια ότι το 2011 υπάρχουν δυο μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, που είναι το KERS και η κινούμενη πίσω πτέρυγα. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός αυτών των δυο θα μας δώσει ένα πλεονέκτημα στην ταχύτητα.

Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά οι κανονισμοί, επιτέλους, θα βοηθήσουν στις προσπεράσεις και πως θα έχουμε ένα καλύτερο θέαμα για όλους. Ένα από τα πιο σημαντικό είναι τα ελαστικά, που αλλάζουν τη συμπεριφορά του μονοθεσίου, γι’ αυτό πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η Pirelli θα είναι καλά συντονισμένη με το μονοθέσιό μας.

Μετά θα έχουμε το KERS, που επιστρέφει μετά το 2009 και το 2011 θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να προσπεράσεις και επίσης για την απόδοση. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προετοιμάσουμε το μονοθέσιο για να χρησιμποιεί το KERS με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά υπάρχει η κινούμενη πίσω πτέρυγα, που θα προσφέρει καλύτερο θέαμα, αλλά είναι ένα νέο στοιχείο για να πειραματιστούμε και να το εκμεταλλευτούμε», είπε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari.

Πηγή: gazzetta.gr