Η τέταρτη γενιά του Mazda MX-5 βρίσκεται υπό εξέλιξη και νέα στοιχεία συνεχώς διαρρέουν από τον ειδικό τύπο. Το μοντέλο που θα δούμε μέσα στο 2012 θα χαρακτηρίζεται από το μικρό του βάρος, καθώς και από την εμφάνιση του που θα είναι έντονα εμπνευσμένη από το Shinari Concept.

Την τέταρτη γενιά του Mazda MX-5 ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα μέσα στο 2012, ενώ νέα στοιχεία από τον ειδικό τύπο διαρρέουν καθημερινά! Αυτά λοιπόν αναφέρουν ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι έντονα επηρεασμένο από το Shinari Concept το οποίο παρουσιάστηκε από τη Mazda τον Αύγουστο και σηματοδοτεί τη νέα σχεδιαστική τάση στα μοντέλα της.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος του μοντέλου το οποίο η Mazda θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά ώστε να μην ξεπερνά τα 1.000 κιλά! Κάτω από το καπό του αναμένεται τετρακύλινδρος κινητήρας με την απόδοση στους 160 ίππους, ενώ κατά καιρούς έχει ακουστεί ακόμη και έκδοση με κινητήρα Wankel!

Δύο νέα συστήματα που θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων θα είναι ο άμεσος ψεκασμός (στο τετρακύλινδρο σύνολο), και το start&stop, ενώ το βασικό κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο έξι σχέσεων όμως θα υπάρχει και έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει το 2012, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: autotriti.gr