Η Brammo είναι μια αμερικανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες έχοντας δυο κύρια μοντέλα σε διάφορες εκδόσεις. Είναι μάλιστα η πρώτη εταιρεία από την άλλη μεριά του Ατλαντικού που άρχισε, με την συμμετοχή της στην Eicma, να διερευνά την αποδοχή των μοντέλων της από το κοινό της Ευρώπης.

Στις ΗΠΑ και κυρίως στην πολιτεία της Καλιφόρνια η εμπορική διάθεση των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών έχει ήδη αρχίσει, υποβοηθούμενη όμως από επιδοτήσεις που δίνονται από την πολιτεία για την ανάπτυξη της χρήσης οχημάτων μηδενικής εκπομπής ρύπων. Στο Μιλάνο η Brammo έδειξε τις νεότερες εκδόσεις των μοτοσυκλετών της. H Enertia προορίζεται για καθημερινή μετακίνηση και στην νέα έκδοση Plus του 2011 έχει αυξημένη αυτονομία που φθάνει τα 128 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητά της φθάνει τα 95 χιλιόμετρα και η φόρτιση των μπαταριών της -ιόντων λιθίου- διαρκεί οκτώ ώρες. Η Enertia ζυγίζει 147 κιλά, παράγεται ήδη και η τιμή της – στις ΗΠΑ- είναι 8.995 δολάρια (περίπου 6.600 ευρώ). Το άλλο μοντέλο, η Empulse, έχει περισσότερο sport χαρακτηριστικά και η τελική της ταχύτητα φθάνει τα 160 χιλιόμετρα. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις με διαφορετική αυτονομία. Η 6 έχει αυτονομία σχεδόν 100 χιλιόμετρα, η 8 125 και η 10 φθάνει τα 160 χιλιόμετρα, ενώ η παραγωγή της θα αρχίσει στα μέσα του 2011.

 Όλα τα μοντέλα της Brammo έχουν άμεση μετάδοση από τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό με αλυσίδα και γρανάζια χωρίς την παρεμβολή κιβωτίου ταχυτήτων ή συμπλέκτη. Η Brammo, www.brammo.com, συνεχίζει την εξέλιξη των μοτοσυκλετών της και μέσω των αγώνων συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα TTX GP που καθιερώθηκε από το 2009 με την αγωνιστική της TTR.

Πηγή: www.motomag.gr