Έχοντας μόλις ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα, το νέο Volvo XC90 κερδίζει μία από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στον κόσμο για το design του. Η επιτροπή που απονέμει κάθε χρόνο τα φημισμένα βραβεία σχεδιασμού Red Dot, επέλεξε το νέο XC90 για το βραβείο «Best of the Best», που αποτελεί την κορυφαία διάκριση για προϊόν οποιασδήποτε κατηγορίας, για την ξεχωριστή ποιότητα και πρωτοπορία του design του.

Η επιτροπή, αποτελούμενη από 38 ειδικούς, αυθεντίες στο είδος τους και με ξεχωριστές περγαμηνές, επέλεξε το XC90 ανάμεσα σε 5.000 προϊόντα από 31 κατηγορίες που συμμετείχαν στο εφετινό διαγωνισμό Red Dot Award, που το 2015 εορτάζει την επέτειο των 60 χρόνων του!

Το βραβείο Red Dot – Best of the Best απονέμεται για την πρωτοποριακή σχεδίαση και αποτελεί το μεγαλύτερο βραβείο Red Dot, αυτό για τη σχεδίαση προϊόντων. Το βραβείο αυτό κερδίζουν μόνο ιδιαίτερα εξαιρετικά προϊόντα σε μια κατηγορία. Το 2015, τα υποψήφια για βράβευση ήταν περισσότερα από 5.000 και μόνο 81 προϊόντα από 31 κατηγορίες έλαβαν την πολυπόθητη διάκριση.

«Εδώ και 60 χρόνια, οι υψηλότερου κύρους ειδικοί έρχονται στο Essen (της Γερμανίας) για να επιλέξουν τα προϊόντα με την καλύτερη σχεδίαση. Εφέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχών και έναν τεράστιο φόρτο εργασίας για τους κριτές που πρέπει να αξιολογήσουν κάθε ένα προϊόν. Και αυτός ο μεγάλος αριθμός δίνει μια ιδιαίτερη αξία στα βραβεία αυτά. Οι νικητές του διαγωνισμού σχεδίασης προϊόντων Red Dot Award: Product Design 2015 επέδειξαν προϊόντα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό αναγνωρίστηκαν από τον μεγαλύτερο σχεδιαστικό διαγωνισμό στον κόσμο», είπε ο καθηγητής Δρ. Πήτερ Ζέκ (Peter Zec), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του διαγωνισμού Red Dot Award.


Σχετικά με το διαγωνισμό Red Dot

Με σκοπό την αξιολόγηση της διαφοροποίησης στην επαγγελματική σχεδίαση, ο σχεδιαστικός διαγωνισμός Red Dot διαιρείται σε τρεις τομείς: Red Dot Award: Product Design για τη σχεδίαση προϊόντων, Red Dot Award: Communication Design για την επικοινωνιακή σχεδίαση και Red Dot Award: Design Concept για τη θεματική σχεδίαση.

Ο διαγωνισμός Red Dot Award διενεργείται από το σχεδιαστικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας «Design Zentrum Nordrhein Westfalen» και οι συμμετοχές φτάνουν τις 17.000 σε έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στον κόσμο.

Το 2015 γιορτάζει την 60η του επέτειο. Η πρώτη κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των καλύτερων σχεδίων της εποχής συστάθηκε το 1955. Το Red Dot είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο για την εξαιρετική ποιότητα σχεδίασης. Η επέτειος του Red Dot Award θα εορταστεί στις 29 Ιουνίου 2015 στο Red Dot Gala.