Το Opel Movano υπερέχει, καθώς η 2η γενιά όχι μόνο διαθέτει κορυφαία λειτουργικότητα και νέους κινητήρες, αλλά είναι και πρώτη στην κατηγορία της στον τομέα της αξιοπιστίας. Η Αναφορά Βλαβών DEKRA 2015 το ανέδειξε Νο1 στην κατηγορία transporter με δείκτη βλαβών 81,6, αφήνοντας πολύ πίσω μοντέλα του ανταγωνισμού.

Το Movano δεν εντυπωσιάζει μόνο με τον εξαιρετικό δείκτη βλαβών. Η σύγχρονη γκάμα κινητήρων με προηγμένη τεχνολογία BiTurbo diesel μειώνει σημαντικά την κατανάλωση και τους ρύπους και επομένως το κόστος καυσίμου.

Η DEKRA καταρτίζει την ετήσια αναφορά της μεταχειρισμένων αυτοκινήτων διεξάγοντας ακριβείς αξιολογήσεις σε εννέα κατηγορίες οχημάτων και τρεις κατηγορίες χιλιομετρικών ενδείξεων. Η αναφορά βασίζεται σε δεδομένα από περίπου 15 εκατομμύρια γενικούς ελέγχους.

Η DEKRA εξετάζει μόνο τις συνήθεις βλάβες που σχετίζονται με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα όπως διάβρωση του συστήματος εξάτμισης ή τζόγους στην ανάρτηση, ώστε να μπορεί να γίνεται μία ακριβής εκτίμηση της μακροβιότητας και αντοχής των οχημάτων.