Η Volkswagen εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της εξέλιξης και κατασκευής ενός νέου πολυμορφικού αυτοκινήτου, που θα χρησιμοποιήσει το «ιστορικό» όνομα Microbus. Το μοντέλο της δεκαετίας του 1950 θα αναβιώσει σε ένα σύγχρονο πακέτο, του οποίου την πρωτότυπη μορφή θα δούμε το 2012.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχισχεδιαστή της VW, Klaus Bischoff η αναβίωση του ιστορικού Microbus που έγινε πασίγνωστο τη δεκαετία του 1950 είναι περισσότερο από πιθανή. Πιο συγκεκριμένα όπως ο ίδιος δήλωσε στον ειδικό τύπο, στην έκθεση του Λος Άντζελες: «Δεν θα έκανα καλά τη δουλειά μου στη VW, αν μέσα στα σχέδια μου δεν ήταν και η αναβίωση του Camper»! Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι η εξέλιξη του πρωτότυπου «Microbus» που παρουσιάστηκε το 2001 στην έκθεση NAIAS των Η.Π.Α. δεν σταμάτησε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος του κοινού, αλλά για λόγους μείωσης του κόστους.

Η εξέλιξη του πολυμορφικού αυτοκινήτου βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο λοιπόν, και δεν μένει παρά να δούμε περί τίνος πρόκειται, αφού όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ο Bischoff: «Το βασικό ερώτημα είναι τι είδους όχημα θα εξελίξουμε. Θα μπορούσε να είναι ένα τυπικό MPV, η εναλλακτικά μπορεί να είναι βασισμένο στις αρχές της αυθεντικής κατασκευής του 1950!». Τα πρώτα πρωτότυπα αναμένονται μέσα στο 2012.

Πηγή: autotriti.gr