Μετά από 4 ημέρες αγώνα, στις πολύ δύσκολες και με απρόβλεπτες συνθήκες ειδικές των βουνών της Νότιας Γαλλίας, οι Σεμπάστιαν Οζιέ, Γιάρι Μάτι Λάντβαλα και Αντρέας Μίκελσεν, οδηγώντας Volkswagen PoloR, έκαναν το 1-2-3 στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2015.

Ο δρόμος του θριάμβου άνοιξε για την πανίσχυρη γερμανική ομάδα, μόλις στην 8η (από τις 15) διαδρομή του αγώνα, όταν ο επανελθών για ένα μόνο αγώνα επτάκις πρωταθλητής Σεμπάστιαν Λεμπ, έκανε ένα από τα σπάνια λάθη του, τραυμάτισε το Σιτροέν DS3, έχασε την πρώτη θέση που κρατούσε/διεκδικούσε από το ξεκίνημα του αγώνα, έπεσε πολύ πίσω για να τερματίσει τελικά μόλις 8ος.

Την εξάδα της γενικής συμπλήρωσαν ο Νορβηγός Ματς Όστμπεργκ με DS3, και τα δυο Hyundai με Τιερί Νωβίλ και Ντάνι Σόρντο, που τερμάτισαν με μόλις 0.8’’ διαφορά υπέρ του πρώτου!

Ανάμεσα στα 78 πληρώματα που τερμάτισαν τον πολύ δύσκολο αγώνα ήταν και δυο ελληνικά. Στην 62η θέση οι Νίκος Παυλίδης – Άλαν Χάριμαν με Citroen DS3 και στην 72η οι Δημήτρης Δριβάκος – Αικατερίνη Μπαντέ με Honda Civic TypeR.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, το ράλι Σουηδίας στις 12-15/2.