Μόνο τρεις σεζόν έχει «ζήσει» στη Formula 1 ο Φέττελ , αλλά η καριέρα του εμπεριέχει ήδη ένα μεγάλο ρεκόρ, αυτό του νεότερου οδηγού που κατέκτησε πρωτάθλημα. Τώρα ο Σεμπάστιαν δεν αναγνωρίζεται μόνο ως οδηγός της Formula 1, αλλά έχει γίνει σταρ και όλοι «τρέχουν» για μια συνέντευξή του. Ακολουθούν οι σημαντικότερες απαντήσεις του νεαρού Γερμανού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική σελίδα της Formula 1.

– Σεμπάστιαν, τι έχεις κάνει από τότε που κέρδισες τον τίτλο;

Αμέσως μετά την γιορτή την Κυριακή στο Abu Dhabi, μπήκαμε στο αεροπλάνο άυπνοι για Αυστρία, όπου μία τεράστια τελετή και πολλές ερωτήσεις περίμεναν την ομάδα. Το απόγευμα τελείωσε με ένα μικρό πάρτι.

Την επόμενη μέρα στην Αγγλία ήταν προγραμματισμένο ένα πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό της Αυστρίας. Την Τετάρτη το απόγευμα ξαναπήγα στο Abu Dhabi.

Μερικές φορές τις προηγούμενες μέρες όταν ξύπναγα απότομα στο αεροπλάνο, δεν ήμουν σίγουρος για το που βρισκόμουν. Ήταν δύσκολα τα ταξίδια αλλά ένιωθα ότι κάναμε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους μέσα σε λίγες μέρες.

– Συνεχίζεις να κάνεις ρεκόρ, αφού είσαι ο νεότερος που νικάει, που κερδίζει τον τίτλο κ.λπ. Πως το κάνεις αυτό;

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι αυτό που πετύχαμε – τις νίκες και το πρωτάθλημα. Ποιος ξέρει τι θα γίνει ακόμα στη καριέρα μου; Για τώρα είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό που πετύχαμε. Ξέρω βέβαια ότι δεν είμαι ο πιο μεγάλος οδηγός στους αγώνες, αλλά όσο δυσκολεύουν τα πράγματα τόσο πιο ώριμος γίνεται κανείς.

– Υπάρχει ένα στοιχείο σε κάθε χαρακτήρα που τον κάνει πρωταθλητή. Εσύ ποιο έχεις;

Το ότι δεν τα παρατάω είναι ξεκάθαρα πολύ δυνατή υποψηφιότητα για το καλύτερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου. Βρέθηκα πρωτοπόρος στη βαθμολογία μόνο μια φορά, αυτή στο τέλος που ήταν και η σημαντικότερη. Τώρα στην Formula 1 υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί οδηγοί αλλά στο τέλος μόνο ένας νικάει. Σε αυτό το σημείο δεν αρκεί μόνο η ταχύτητα αλλά είναι συνδυασμός από πολλούς παράγοντες. Σε μια μεγάλη σεζόν πολλές φορές χρειάζεται διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και ο οδηγός πρέπει να μπορεί να ελιχθεί και να κάνει αυτό που θεωρεί ο ίδιος σωστό. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μη σταματήσει ποτέ κανείς να πιστεύει στον εαυτό του. Βέβαια και η ομάδα πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι με στήριζε πολύ και ποτέ δεν σταμάτησε να το κάνει.