Η ιαπωνική εταιρεία Nissan καταθέτει τη δική της πρωτοποριακή πρόταση στην κατηγορία των οικολογιών αλλά και σπορ συγχρόνως σεντάν, αποκαλύπτοντας επίσημα επί το πρωτότυπο μοντέλο Ellure.

Απλή, αλλά σύγχρονη, χαρακτηρίζει η ίδια η εταιρεία τη σχεδιαστική κατεύθυνση που υιοθετεί το πρωτότυπο Ellure που παρουσιάστηκε επί αμερικανικού εδάφους στην Έκθεση του Λος Άντζελες.

Αν και επισήμως η Nissan δηλώνει πως το Ellure δεν αποτελεί τον προπομπό κάποιου επερχόμενου μοντέλου της, το βέβαιο είναι πως το νέο σχεδιαστικό στίγμα που εισάγει θα υιοθετηθεί, και μάλιστα λίαν συντόμως, από μία ή και περισσότερες μελλοντικές της προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το Ellure, το οποίο κατασκευάστηκε-σχεδιάστηκε με γνώμονα να φιλοξενήσει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης (ή αμιγώς ηλεκτρικό ενδεχομένως στα πρότυπα εκείνου του Leaf, ίσως;) που θα αποτελείται από έναν θερμικό και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, σε συνδυασμό με έναν «έξυπνο» συμπλέκτη που θα τους συνδέει.

Για τον μεν πρώτο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως πρόκειται για ένα 4κύλινδρο κινητήρα με μηχανικό υπερσυμπιεστή και χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ενώ σε ότι αφορά στο ηλεκτρικό μοτέρ, το μόνο που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε είναι ότι θα αποδίδει ισχύ που θα ανέρχεται στα 25 περίπου kW (34 περίπου ίππους). Την κίνηση, η οποία θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, αναμένεται να αναλάβει ένα εξελιγμένο σε προδιαγραφές και απόδοση κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), το οποίο θα φέρει την ονομασία Xtronic.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι πόρτες τους οχήματος δεν ανοίγουν με το συνηθισμένο τρόπο και απουσιάζει η κεντρική κολώνα στο αμάξωμα. Ακόμη τα τριγωνικά φώτα εμπρός και πίσω δείχνουν ότι μπαίνει στην κατηγορία των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Πηγή: 4troxoi.gr